Zwembad De Meermin gaat laatste dag van seizoen 2021 in

STEENBERGEN – Morgen, zaterdag 11 september, sluit zwembad De Meermin het lesseizoen af met het diploma zwemmen en de uitreiking van de zwemdiploma’s. Zondag is een laatste activiteit gepland, dan wordt vanaf 10:00 uur de afstandsproef gehouden. Vervolgens sluit De Meermin haar poorten waarmee een einde komt aan het zwemseizoen.

“Ondanks de beperkingen waarmee we ook dit seizoen zijn geconfronteerd en ook het mindere zwemweer ben ik zeker tevreden. We komen kort aan de 50.000 bezoekers en dat is gezien de omstandigheden zeker niet slecht te noemen. Morgen zullen we niet minder dan 210 zwemdiploma’s uitreiken. Voor de zomervakantie waren er al 150 lesklanten die hun diploma behaalden. We hadden 124 deelnemers bij de zwemvierdaagse die van 30 augustus tot en met 3 september werd gezwommen”, aldus badchef Leo Holierhoek.

De Zesmin

Hij kijkt eveneens tevreden terug op de Zesmin die afgelopen weekend werd gehouden. Hieraan deden 18 teams mee. Zij zwommen de hele dag, waarbij de teamleden elkaar bij het zwemmen aflosten. De zesmin werd dit jaar gewonnen door de ‘Goudguppen’ die  met elkaar 28.600 meter zwommen. Zwemclub Aquateam volgde als tweede met een totaal van 27.300 meter. Nummer drie werd Hironymus 1 met 26.700 meter.

De Meermin 2 bereikte een 8e plaats met 21.575 meter, Meermin 1 kwam uit op 17.775 meter. Personeel De Meermin zwom 16.950 meter, goed voor een 10e plaats gevolgd door nummer 11: oud personeel De Meermin dat aftikte op 16.200 meter. Oud Bruin en Jong Belegen was goed voor een 17e plaats met 11.550 meter. Nummer 18: De Deur Drijvers haalden 10.475 meter.

Foto: De zwemvierdaagse had een bijzondere deelnemer: Frans Verhoeven. Hij nam voor de 25e keer deel en liet dat weten aan ieder die het wilde horen. Vandaar dat de organisatie van het zwemevenement besloot om hem ludiek in de schijnwerpers te zetten. De 25e zwemvierdaagse werd voor Frans er een die hij niet snel zal vergeten. Getooid in een brandweeruitrusting ging hij het water in. Dat werd stevig doorzwemmen. Een voordeel had dit wel: alle toeschouwers kregen in de gaten dat er wat bijzonders met deze dappere zwemmer aan de hand was. En voor wie het nog niet wist: het was zijn vijfentwintigste keer. [ foto’s Thomas Weezenbeek ]

Beelden bij dit artikel