Zwaarbevochten verdiende winst op Victoria’03 voor Steenbergen 1

Steenbergen – Victoria’03              3-2

STEENBERGEN – De oefenmeester van Victoria’03 was van mening dat er in de wedstrijd die zijn ploeg afgelopen zondag speelde tegen Steenbergen maar één ploeg was die voetbalde (Victoria’03 uiteraard) maar hij ging voor het gemak eenvoudig voorbij aan het feit dat Steenbergen op basis van inzet en strijdlust de verdiende winnaar was.
Inderdaad, Victoria’03 heeft over het geheel genomen een beter voetballende ploeg, op basis daarvan had het team uit Oudenbosch ook een groot gedeelte van de wedstrijd meer balbezit en een  overwicht, maar de Steenbergse tegenstander ging te vaak te slordig om met de kansen en liet zich in de duels meestal aftroeven door de Blauwwitten.

Oefenmeester Robin Borremans van Steenbergen koos ervoor om met een redelijk verdedigend concept te beginnen, maar moest al na 4 minuten spelen zijn plannen herzien. Verdediger Roy Iriks ging toen al met een blessure naar de kant en werd vervangen door (meestal vaste waarde) Boudein Bickel. En het was juist die Boudein Bickel die er voor zorgde dat Steenbergen op voorsprong kwam.
Nadat de eerste 10 minuten voorbij gingen met veel balbezit voor Victoria’03 volgde in de 11e minuut de eerste aanval van Steenbergen. Op rechts glipte de aal snelle Ahmed Dahir langs een 3-tal tegenstanders, behield vervolgens goed het overzicht en bediende daardoor de mee opgekomen Boudein Bickel op maat.
Tegen zijn goed geplaatste schot had de doelman van Victoria’03 geen kans, 1-0. Drie minuten later volgde het antwoord van Victoria’03 via een uitstekend schot na een vlotte aanval, maar Blauwwit doelman Joost van de Ree reageerde attent.
En weer 3 minuten later was het aan de andere kant weer wel raak.
Steenbergen kreeg op rechts een vrije trap te nemen na een overtreding op Mo Dahir, Dorus Bakker plaatste de bal prima op de goed inkomende Joshua van Willigen en die kopte de 2-0 tegen de touwen.
Na deze tweede treffer nam Victoria’03 het initiatief, de Steenbergse verdediging was echter paraat en de Victoria spelers niet scherp genoeg.
De ploeg uit Oudenbosch kreeg een 3-tal hoekschoppen te nemen die hen verder niets opleverden, een afstandsschot werd een prooi voor Joost van de Ree ten koste van een hoekschop en een hoekschop voor Steenbergen werd door Dorus Bakker via aanvaller Marvin Braat naast geschoten.
Nadat Steenbergen in de 44e minuut niet mocht mopperen toen een aanval van Victoria’03 werd besloten met een schot wat rakelings naast rolde kwam op slag van rust toch nog de aansluitende treffer.
Dorus Bakker kreeg de bal binnen de 16 via zijn lichaam ongelukkig tegen zijn arm maar voor de scheidsrechter genoeg reden om de bal op de stip te leggen.
En dat betekende in de 45e minuut de 2-1 ruststand.

Aandringend Victoria’03

In de eerste 10 minuten na de thee probeerde de Steenbergse tegenstander zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Een goed gericht schot in de 46e minuut vloog over het blauw wit doel en een volgende doelpoging werd door doelman Joost van de Ree tot hoekschop verwerkt.
Bij de eerste aanval na rust van Steenbergen was het weer wel gelijk raak.
Een kopbal van Joshua van Willigen werd slecht verwerkt door de doelman waardoor de bal voor de voeten kwam van Marvin Braat die eenvoudig voor de 3-1 voorsprong kon zorgen. Voor Victoria’03 het moment om nog nadrukkelijker de aanval te zoeken.
Het Steenbergse doel werd ook diverse keren bestookt maar de Steenbergse spelers knokten voor iedere bal en wisten onder aanvoering van de  uitblinkende middenvelder  Pieter Suijkerbuijk de meeste aanvallen onschadelijk te maken.
Totdat in de 90e minuut via een kopbal van een te vrij staande speler alsnog de 3-2 in het Steenbergse doel werd gekopt.
In de dik 6 minuten blessuretijd kon Victoria’03 echter geen potten meer breken, zodat Steenbergen een erg welkome en op basis van strijdlust ook verdiende overwinning mocht bijschrijven.

Zundert komt op bezoek

Zondag volgt wederom een thuiswedstrijd met deze keer als  tegenstander het elftal van v.v. Zundert. Deze vorig jaar uit de 2e klas gedegradeerde ploeg begon , net als Steenbergen , zwak aan de competitie maar is door de goede resultaten van de laatste weken DE kandidaat om de eerste periode binnen te slepen. Aan de ploeg van Robin Borremans de taak om daar een stokje voor te steken. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 2 en zondag 3 november: DVO’60 5 zaterdag – Steenbergen 2 zaterdag: 2-2; Steenbergen 3 zaterdag – Moc’17 5 zaterdag: 2-1; Kogelvangers 3 zaterdag – Steenbergen 4 zaterdag: 3-2; Steenbergen 1 – Victoria’03 1: 3-2; Steenbergen 2 – Virtus 2: scheidsrechter niet opgekomen; Steenbergen 3 – Sc.Welberg 2: 0-2.
Programma senioren voor zaterdag 9 november: Steenbergen 2 zaterdag – Fc.Bergen 2 zaterdag, aanvang 15.15 uur; DVO’60 6 zaterdag – Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 13.00 uur; Steenbergen 4 zaterdag – Alliance 4 zaterdag, aanvang 13.15 uur
Programma senioren v.v. Steenbergen voor zondag 10 november: Steenbergen 1 – Zundert 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 – Dosko 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 – Sc.Gastel 4, aanvang 11.00 uur; Steenbergen dames – Roosendaal dames, aanvang 11.30 uur

Door: John Rommers