Zwaar beschadigde Formido moet wellicht uitzien naar noodwinkel

STEENBERGEN – Formido Steenbergen moet de komende dagen noodgedwongen gesloten blijven door de ravage die afgelopen nacht in de winkel ontstond door de enorme onweersbui. Het dak en de pui van de bouwmarkt aan de Zeelandweg Oost stortte gedeeltelijk in. Directeur Jan van Pul sluit niet uit dat hij op zoek moet naar een ander tijdelijk onderkomen.

,,Voorlopig kunnen we in ieder geval niet open,’’ vertelde hij vanmiddag, nadat de eerste schade was opgenomen. En die viel bepaald niet mee. Het noodweer sloeg een fiks gat in de bovenkant van de doe-het-zelf zaak, waarvan de constructie deels ontwricht raakte. Dat is vanaf de straatkant goed te zien: de voorkant van het pand helt schuin naar achterover. Ook heeft de winkel helemaal blank gestaan en de nodige schappen zijn omgevallen.

Morgen of uiterlijk woensdag verwacht Van Pul meer duidelijkheid te krijgen van schade-experts, die moeten bepalen in hoeverre de vestiging overeind kan blijven. ,,Als ‘leek’ lijkt het me op zich wel mogelijk dat een en ander te herstellen valt, maar zekerheid daarover hebben we later deze week pas.’’ Maar ook bij grondige herstelwerkzaamheden bestaat de kans dat Formido zolang een noodwinkel zal moeten openen, aldus Van Pul. Waar die eventueel zou komen, weet hij op dit moment nog niet.