Zwaaivlaggetjes zorgen voor feestelijke noot bij Historische Toertocht

DINTELOORD – STEENBERGEN – WELBERG – Zaterdag 26 oktober vertrekt een 50-tal historische legervoertuigen vanuit de Dinteloordse Havenweg naar het Herdenkingsmonument op het Raadhuisplein waar een korte herdenking plaatsvindt. Vervolgens gaat de tocht naar Steenbergen en Welberg. Om 10:00 uur is de ‘Liberation Tour’ op het Kerkplein in Steenbergen voor een tweede herdenkingsplechtigheid, wordt het defilé afgenomen en zal de tijdcapsule met bijdrage van de Steenbergse basisscholen worden begraven.

De Liberation Tour belooft indrukwekkend te worden. Onder de basisscholieren in de gehele gemeente Steenbergen zijn zwaaivlaggetjes uitgedeeld en dat zal ook tijdens de toertocht gebeuren. Door het toezwaaien van de stoet krijgt deze een extra feestelijk karakter. Er zijn in totaal 5000 vlaggetjes – gesponsord door Steenbergse Courant en Vermeulen Steenbergen naar een ontwerp van Philip Damen – beschikbaar.

Route

De toertocht volgt deze route: Dinteloord: Start Havenweg – Westvoorstraat / Raadhuisplein – Steenbergseweg – Dinteloordseweg – Steenbergen:  Nassaulaan – Kruispoort – Kerkplein – Grote Kerkstraat – Kaaistraat – Burgemeester van Loonstraat – Molenweg – Wipstraat – Welberg: Kapelaan Kockstraat – Boomdijk – Canadezenweg – Groenedijk – Welbergsedijk – Corneliusstraat – Kapelaan Kockstraat – Hoogstraat en vervolgens richting Halsteren en Bergen op Zoom. (wijzigingen onder voorbehoud). Alle inwoners van de gehele gemeente worden opgeroepen om de Liberation Tour toe te zwaaien en te juichen. Net zoals dat 75 jaar geleden gebeurde toen onze gemeente werd bevrijd en de inwoners feest vierden. Spoor ook familie, kennissen en buurtbewoners aan. Hoe drukker het langs de kant van de weg wordt, hoe mooier.