Zusters Kaashoek geven ook jong talent een podium via Hoekkunst

DE HEEN – Inmiddels al voor de dertiende maal presenteren de zusters Joke en Francien Kaashoek hun Hoekkunst – ‘kunst in de polder’ – waarbij werk van een twaalftal kunstenaars wordt tentoongesteld. Gisteren, zaterdag 25 mei trok de expositie op de ‘Zuiderhof’ in De Heen al een groot aantal belangstellenden. Vandaag, zondag 26 mei hebben belangstellenden opnieuw de gelegenheid om de expositie te bezoeken. Dat kan tussen 11:00 en 17:00 uur.

Op de expositie worden tekeningen, fotografie, mixed media, schilderijen, beelden, sieraden en meubelen tentoongesteld. Er is werk te zien van: Ronald Oosting
Diet Wiegman, Remade by me, Iebeltje van der Spoel, Margriet Westervaarder,
Mireille Corsten, Hans Oerlemans, Lia Perdaems, Hans Timmermans, Stylingburo Mattie O, Hanneke de Neve, Uno Design en eMJee Fotografie. Daarnaast wordt de Hoekkunst collectie getoond.

Podium

“We hebben de expositie bewust breder getrokken dan alleen schilderijen en tekeningen. Zo komen bezoeker in aanraking met ook fotografie, mixed media en beelden, maar ook sieraden en meubelen”, vertellen beide organisatoren.

Zij raakten in de beginjaren 2000 steeds meer geïnteresseerd in de kunst. Geïnspireerd en gemotiveerd door schoonzus en kunstenares Hanneke de Neve en de bezoeken aan de exposities waaraan deze deelnam, besloten Joke en Francien Kaashoek dat ze kunstenaars een podium wilden geven. In 2005 richtten zij de eerste tentoonstelling in en in de erop volgende jaren vervolgden zij hun initiatief, gemotiveerd ook door de goede belangstelling en positieve reacties van een divers publiek.

Laagdrempelig

“We willen onder de noemer ‘kunst in de polder’ het bezoek aan exposities laagdrempelig maken. De meeste mensen bezoeken nu eenmaal niet gemakkelijk een galerie. Een bezoekje aan onze Hoekkunst veel toegankelijker”, vertelt het tweetal.

Naast het tentoongestelde werk van genoemde kunstenaars is ook de Hoekkunst collectie te bewonderen. “In de afgelopen jaren hebben we al een veertigtal werken gekocht van opkomend talent. Ook daardoor proberen we jonge kunstenaars te ondersteunen”.

De expositie op ‘Zuiderhof’ aan de Heensedijk 18 is gratis te bezoeken. Op de expo is door Mattie en Hans Oerlemans ook een eigen ruimte ingericht, waarin de beelden van Hans worden tentoongesteld. 

Nadere info is te vinden op www.hoekkunst.nl en op de Hoekkunst Facebookpagina.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl