Zuiderwaterlinie zichtbaar in de kernen

WELBERG – Vanmorgen rond half twaalf werd de Welberg opgeschrikt door twee oorverdovende geweerschoten. De knallen, afkomstig uit musketten van de Borgerij Berghen opden Zoom, luidden een feestelijk moment in: de onthulling van het eerste bord van de Zuiderwaterlinie in de gemeente Steenbergen. Volgens wethouder Petra Lepolder maken de borden iedere bezoeker duidelijk dat men zich bevindt in een parel in het collier van de Zuiderwaterlinie.  “Het moet onze Route 66 worden,” verwees de wethouder met een knipoog naar Amerika’s bekendste toeristische route. 
Om inwoners en bezoekers in één oogopslag duidelijk te maken dat de gemeente Steenbergen onderdeel is van die Zuiderwaterlinie, verschijnen er bij de entrees van alle kernen welkomstborden. Dan is er altijd één die de eerste is en dat mocht dit keer de Welberg zijn. In gemeenschapshuis De Vaert legde wethouder Lepolder uit dat de nieuwe bordjes er wat verweerd uit zien maar dat dat de bedoeling is: “Het is een stukje historie in het nu.”
Met graagte
Wethouder Cors Zijlmans maakte van de gelegenheid gebruik om uit zijn portefeuille het project verfraaiing van de entrees van de kernen toe te lichten. Een project dat op voordracht van de raad is ontstaan. “Het was een motie die het college met graagte overnam. Wanneer de hoofdentrees straks opgefleurd zijn, merk je dat je als bezoeker echt binnenkomt in een rustige, veilige en mooie omgeving.”
Piekfijn
Over twee weken krijgt de entree van de kern Dinteloord als eerste een opwaardering, onder meer door de bomenrij vanuit het centrum door te trekken richting de rotonde met het kunstwerk van De Suikerpee. Over twee jaar moeten de binnenkomsten van alle kernen van de gemeente Steenbergen er piekfijn bij liggen. 
Na de woorden van beide wethouders was het tijd voor daden en dus trokken de genodigden onder aanvoering van de Borgerij Berghen opden Zoom richting het kom-bord van Welberg. Hier bevestigde wethouder Zijlmans, vakkundig bijgestaan door collega Lepolder, het allereerste Zuiderwaterlinie-bord.