Zorginstelling wordt huurder van deel Nieuwe Villa

STEENBERGEN – Ondernemer Leo Buuron is er duidelijk content over. Nadat alle appartementen van De Nieuwe Villa aan de Westdam inmiddels zijn verkocht is nu ook een deel van de ruimte op de benedenverdieping verhuurd. De kleinschalige geestelijke gezondheidszorg Memo uit Bergen op Zoom gaat er zijn intrek in nemen. Deze organisatie huurt 400m2. Voor de andere 600 m2 zoekt Buuron naar een huurder. Bij voorkeur een die de ander versterkt.

Leo Buuron is niet voor niets blij met de nieuwe huurder. Als ondernemer heeft hij de nek danig uitgestoken en moest vervolgens toezien hoe de crisis op de woningmarkt een aantal jaren om zich heen sloeg. Dat bezorgde de ondernemer de nodige slapeloze nachten of zoals hij het zelf zegt: “We hebben behoorlijk wat groen sneeuw gezien”. Vervolgens kreeg hij de wind mee en werden in korte tijd alle appartementen verkocht. “We hebben met De Nieuwe Villa de restauratie van De Oude Villa bekostigd. Dat was een forse investering”. Overigens zijn ook alle appartementen in het oude gedeelte verhuurd.

Geschoold personeel

De komst van een nieuwe huurder wordt nu toegejuicht. “Hier komen acht tot tien mensen werken. Het gaat om hoogwaardig geschoold personeel. Wellicht vinden die straks Steenbergen zo leuk dat ze er zich ook willen vestigen, dat is dan weer heel goed voor onze plaats”, aldus de ondernemer. Hij zegt heel wat complimenten over zijn nieuwbouw te hebben ontvangen. “Het is zelfs een aanwinst voor Steenbergen genoemd. En dat is natuurlijk heel leuk om te horen. Maar je mag gerust weten dat het ons veel bloed, zweet en tranen heeft gekost”.

Memo biedt ‘ambulante geestelijke gezondheidszorg’, behandeling en begeleiding van psychiatrische stoornissen en complexe relatie, opvoedings- en gezinsproblemen’.

tekst en foto: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl