Zorghuys Steenbergen zet woonvoorziening voort

STEENBERGEN – Amanda Geers is met ingang van 1 oktober de nieuwe eigenares van Zorghuys Steenbergen (voorheen Zorg Anders en oorspronkelijk Ouderenzorg Anders), de kleinschalige woonvoorziening voor senioren aan de Van Glymesstraat.

De 27-jarige geboren en getogen Steenbergse, tegenwoordig woonachtig in Halsteren, heeft het bedrijf overgenomen van oprichtster Anita Elferink. ,,Zij besloot eerder dit jaar op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en zocht een overnamekandidaat,’’ aldus Amanda, die al drie jaar als zorgmanager in dienst was bij Elferink en de onderneming graag wil(de) voortzetten. Dat doet ze samen met haar man, hij is mede-eigenaar.

‘Écht mijn doelgroep’

,,Ik hoefde inderdaad niet lang na te denken over de vraag om het bedrijf over te nemen. Dit is namelijk écht mijn doelgroep. Ik heb altijd in de thuiszorg gewerkt, maar van origine ben ik wel financieel opgeleid. Na een jaar werken in de financiële sector, wist ik het zeker: de zorg trekt me veel meer. Ondertussen ben ik bovendien begonnen aan een opleiding psychologie, een vakgebied dat natuurlijk uitstekend van pas komt in de ouderenzorg.’’

Focus

Onder de nieuwe leiding is er, ook per 1 oktober, een einde gekomen aan de dagopvang voor ouderen in Nieuw-Vossemeer. ,,Dagopvang doen we nu hier, op de vestiging in Steenbergen, maar in beperkte mate, met name voor potentiële nieuwe bewoners, of partners van cliënten. De focus ligt dus hoofdzakelijk op de woonvoorziening, waarin we een ‘scheiding’ hebben aangebracht tussen de bewoners die nog relatief zelfstandig zijn en bewoners die juist, fysiek en/of mentaal, minder zelfredzaam zijn. Maar ’s avonds wordt er gezellig met elkaar koffie gedronken,’’ zo vertelt Amanda.

Zorg op maat

,,Behoud van de kleinschaligheid, zorg op maat en persoonlijke aandacht; dat staat bij Zorghuys Steenbergen voorop. Ik ben zelf ook zoveel mogelijk in de woonvoorziening aanwezig, voor de rechtstreekse contacten met zowel de ruim twintig medewerksters als de cliënten, met wie we zowel binnen als buiten van alles ondernemen. Van handarbeid, dementieclowns en samen koken, tot boodschappen doen en uitstapjes naar bijvoorbeeld de Grevelingen, picknicken of tuinieren. Ook halen we wel eens dieren hier naartoe, zoals lammetjes en konijnen. We doen er alles aan om zo creatief mogelijk in te spelen op de behoeftes en omstandigheden van onze cliënten.’’

Zorghuys Steenbergen telt vijftien vaste bewoners, wat betekent dat er momenteel twee kamers beschikbaar zijn.

Foto: Amanda Geers, tweede van rechts, met enkele van haar medewerksters in de tuin van Zorghuys Steenbergen, het voormalige (Ouderen)Zorg Anders, waarvan zij onlangs de nieuwe eigenares is geworden.