Zonnepark De Eendracht krijgt omgevingsvergunning

NIEUW-VOSSEMEER – Gemeente Steenbergen heeft deze week de definitieve omgevingsvergunning verstrekt aan energiebedrijf Pure Energie. Dat betekent dat de komst van een zonnepark langs de Oude Dijk in Nieuw-Vossemeer weer een stap dichterbij is gekomen. Onlangs werd ook al een omgevingsovereenkomst getekend waarin is vastgelegd dat de inwoners van het dorp gaan meeprofiteren van de opbrengst van het zonnepark.

Het zonnepark wordt ongeveer 51 hectare groot en gaat naar verwachting jaarlijks 49 miljoen kilowattuur aan elektriciteit opwekken. Dat is genoeg voor ruim 16.000 huishoudens.

Geen zienswijzen ingediend tegen het plan

Pure Energie zegt blij te zijn dat hun plan veel steun heeft ontvangen van de inwoners en dorpsraad van Nieuw-Vossemeer en van het college en gemeenteraad. “Dat blijkt ook uit het feit dat er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het plan van De Eendracht. Voor een zonnepark van deze omvang is dat best uniek en daar zijn we samen met de werkgroep wel trots op”, aldus Maureen Bekke van Pure Energie.

Het energiebedrijf gaat nu de SDE-subsidie aanvragen. Zodra deze is toegekend, kan gestart worden met de verdere voorbereiding voor de bouw van het zonnepark.

[ door Nicole van de Donk ]