Zonnebloem Steenbergen-Welberg verwelkomt graag nieuwe vrijwillligers

STEENBERGEN – Secretaris Ger Lodder van de Zonnebloem afdeling Steenbergen – Welberg laat weten dat zijn afdeling een helpende hand van nieuwe vrijwilligers zeker kan gebruiken. Hij roept belangstellenden op zich te melden en geeft dan graag alle informatie.

“Bij de Zonnebloem Steenbergen – Welberg zet een gezellige groep vrijwilligers zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Iedereen heeft namelijk behoefte aan gezelschap. In onze afdeling gaat dan ook bijzondere aandacht uit naar mensen die zich eenzaam voelen. Zij vormen naast de traditionele doelgroep met een lichamelijke beperking een tweede doelgroep”, zo licht Ger Lodder toe.
Nu de activiteiten vanwege corona danig hebben stilgelegen, pakt de afdeling de activiteiten zoveel als mogelijk weer op. “Wij gaan bij mensen op bezoek, maar we organiseren ook nog eens vele leuke activiteiten per jaar. Denk aan een muzikale bingo, een stamppottenbuffet, een BBQ, een Sinterklaasviering, een theateruitvoering, een quiz- of filmmiddag en natuurlijk het jaarlijkse uitje, bijvoorbeeld een boottocht, of een bustocht naar de Keukenhof”.

Handje helpen?

Zonnebloem Steenbergen – Welberg krijgt momenteel hulp van 34 vrijwilligers die zich inzetten voor 115 gasten (of deelnemers zoals de huidige benaming is). “Wil je meehelpen om hen een warm gevoel te bezorgen? Neem dan even contact met me op. Dat kan via telefoon (0167) 562 179 of door een berichtje met contactgegevens te sturen naar zonnebloemstb.welb@gmail.com”, aldus Ger Lodder.