Zonnebergschool verzorgt presentaties over First Lego League

KRUISLAND – Op de Zonnebergschool heeft docent Ruud van Kaam het idee geopperd om de First Lego Leage in te zetten om de zogenaamde ‘21st Century Skills’, de vaardigheden dus die horen bij de 21e eeuw, aan te leren bij de kinderen. Daar is door het team enthousiast op gereageerd en is aan het begin van het schooljaar gestart met een proef. De resultaten hiervan worden voor ouders en overige belangstellenden gepresenteerd.

Dit gebeurt op vrijdagmiddag 22 februari. Daarbij laten de groepen 5 tot en met 8 de resultaten zien van hun First Lego Leage project.
De groepen vijf en zes tonen hun resultaten onder de noemer ‘Mission Moon’. Dat gebeurt tussen 14:15 en 15:00 uur via een tentoonstelling die is verspreid over het gehele schoolgebouw. Daarbij zien de bezoekers onder meer ‘De Maanredders, Team Space, Maanbilders, Thomas de Maan, De Ruimtegirls en de Maankaasjes’.

Groep 7 toont tussen 13:00 en 14:15 uur ‘De Ruimtesporters, The Spacebed, De Ruimterecyclers, WIFI-Makers en The Space Washers’. Groep 8 heeft zeven items in petto, eveneens vanaf 13:00 uur: om er drie te noemen: Astrodouche, Water Turtles en Ruimteafval. De presentaties van de groepen 7 en 8 hebben als thema ‘Into Orbit’ meegekregen. Deze worden in het eigen klaslokaal gegeven.

Foto: De X-landers 9.0 konden in december vorig jaar ook weer een beker aan de uitpuilende prijzenkast toevoegen. Dit keer voor het meest innovatie projectidee bij 'Into Orbit': een verkoelend en zweetafzuigend sportshirt. De Zonnebergschool deed in 2018 voor de achtste maal mee en prolongeert deze deelname in 2019. Tijdens de presentatie op vrijdag 22 februari wordt de bezoeker zeker meer duidelijk.