Zonnebergschool verzorgt jeugdconcert met Sint Caecilia

KRUISLAND – Zaterdag 10 juni zullen leerlingen van de groepen 4 en 5 van de Zonnebergschool een concert verzorgen in samenwerking met Harmonie Sint Caecilia. Dat begint die dag om 16:00 uur en vindt plaats in Siemburg. Het concert vormt het sluitstuk van een project waarbij vakdocenten gastlessen op de Zonneberg hebben verzorgd.

In de lessen is vooral het plezier in het zelf muziek maken aan de orde gekomen. Het is een ontspannen en sociale activiteit en het kan een publiek plezieren. Tijdens het concert wordt veel herkenbare muziek gespeeld. Dit alles onder leiding van dirigent Hans Aenouts. Naast het ‘groot’ orkest van Caecilia speelt ook het volwassen/leerlingenorkest Amalia van de muziekvereniging mee.

Via dit project investeert harmonie Sint Caecilia in haar jeugdopleiding. De jongeren maken kennis met verschillende instrumentgroepen en ervaren het plezier van muziek maken en het samen optreden.

Na afloop van het jeugdconcert is er een muzikale markt, waarin de verschillende instrumenten worden gepresenteerd.  Een bezoek aan dit evenement is dus zeker de moeite waard.

Wie meer informatie wil kan een mailtje sturen naar info@pluspion.nl of naar info@harmoniekruisland.nl.