Zonnebergschool naar Beneluxfinale First Lego League

KRUISLAND – De leerlingen uit groep 8 van de Zonnebergschool hebben gisteren in Breda de regiofinale van de First Lego League gewonnen en mogen zodoende op 30 januari uitkomen in de Benelux-finale van de (robot)wedstrijd.

Onder (bege)leiding van leerkracht Ruud van Kaam toog het team gistermorgen vol goede moed naar Avans Hogeschool, waar de X-Landers 6.0 met hun zelfontwikkelde Lego-robot ‘Dingetje 2.0’ de tweede plaats wisten te bemachtigen.

Daarnaast moesten alle deelnemers een innovatieve oplossing voor het zwerfafvalprobleem presenteren. Hiervoor bedachten de Kruislandse scholieren een prullenbakje voor op de fiets, een idee dat in samenwerking met de bedrijven AMTC/FLEC uit Heerle en Basil uitmondde in het prototype ‘Trashtastic’, die gisteren via Twitter zelfs al internationale bekendheid verwierf.

En de X-landers 6.0 uiteindelijk dus de hoofdprijs opleverde. Volgens de juryleden waren ze sterk op alle fronten: een robuuste robot, degelijk programmeerwerk, een innovatief project én een geweldige sfeer binnen het team.