Zonder genade van de kade – spanning en sensatie in Steenbergen

Steenbergen. Met dank aan de Lions club Steenbergen kon dit jaar het grote havenspectakel 'Zonder genade van de kade' plaatsvinden. Met maar weinig deelnemers maar met veel spanning. Blijkbaar weerhield de mogelijkheid van een nat pak mogelijke deelnemers er van zich in te schrijven tijdens de voorzegde koude.

Fietsen van de ene kant naar de andere kant in de draaikom van de vorig jaar gereedgekomen nieuwe haven van Steenbergen. Daar waar vanaf een geintegreerde tribune het mooie schouwspel te zien was.

En de echte doorzetters die kwamen gewoon. Met veel plezier en de nodige adrealine. Dat was te zien, de spanning hier en daar te snijden. Het weer speelde mee om het de deelnemers extra lastig te maken. Af en toe een kleine bui maakte de smalle plank waarover gefietst moest lekker glad. Dus kwam het aan op stuurmanskunst en uiterste concentratie.

Concentratie moest er ook zijn bij de aanwezige EHBO-ers en hulpverleners. Die vanaf de wal en vanaf het water toezicht hielden op de veiligheid. Er was een heuse reddingsboot op het water met een EHBO-er aan het stuur.

Natuurlijk stonden ook hier de beste stuurlui aan de wal en kon er veel gelachen worden en werd er veel gefotografeerd. Want het was toch een leuk spektakel.

Winnaars in de leeftijdsgroep 12-18 jaar waren Hero Veraart (1) en Dries Janssen (2)  en in de leeftijdscatechorie ouder dan 18 jaar was de 1e prijs voor Isanra de Bakker en de 2e prijs voor Chris v.d. Berg. Iedere deelnemer ontving een prijs voor de inzet.

Tekst: Jan Koopman; © Foto's Jan Koopman