Zonder Genade van de Kade is klaar voor de start

STEENBERGEN – Aanstaande zaterdag kan eenieder die dat wil ‘Zonder Genade van de Kade’. Om 12.30 uur openen wielercoryfee Koos Moerenhout en burgemeester Ruud van den Belt dit splinternieuwe spektakel in de Steenbergse haven. Wie van deelname verzekerd wil zijn, kan zich nu al inschrijven via www.steenbergen.lions.nl.

Het is de tweede keer dat het evenement georganiseerd wordt, maar pas de eerste keer dat het ook daadwerkelijk doorgaat (even afkloppen voor de zekerheid). In september vorig jaar waren alle voorbereidingen getroffen toen de constatering van blauwalg het geplande feest in het water deed vallen. “We hoorden daarna de teleurstelling onder de mensen en hadden zelf zo’n plezier beleefd aan organisatie, dat we besloten het gewoon nog een keer te doen,” aldus Patrick Diepenhorst namens de organiserende Lions Steenbergen

Goed te doen

De Lions Steenbergen organiseert, evenals soortgenoten in het hele land, een aantal keer per jaar een activiteit ten behoeve van de samenleving en/of een goed doel. Diepenhorst: “De keuze viel op een evenement dat de mooie haven van Steenbergen extra in beeld zou brengen.”

Wie mee wil doen hoeft alleen te zorgen voor kleren die nat mogen worden en een droge outfit voor wanneer het eind van de 20 meter lange plank niet gehaald wordt. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de constructie dusdanig is dat het goed te doen moet zijn om droog de overkant te bereiken,” verklaart de woordvoerder.

In de plomp

Op eigen fiets deelnemen is wenselijk, maar wie de eigen tweewieler liever niet in de plomp ziet verdwijnen, kan er één lenen. Zowel de eigen als geleende exemplaren worden voorzien van een bidon zodat zij gemakkelijk uit de haven te vissen zijn. Ook de fietser die genadeloos in het water belandt hoeft zich geen zorgen te maken. Een duikteam, EHBO en artsen staan klaar om hem of haar zo snel en veilig mogelijk weer aan de wal te krijgen.

Koos hoort erbij

De opening van Zonder Genade van de Kade vindt om 12.30 uur plaats door lokaal wielercoryfee Koos Moerenhout (“Want als er in Steenbergen gefietst wordt, hoort Koos erbij.”) en burgemeester Ruud van den Belt. Of één van hen of zij allebei de tocht naar de overkant wagen, houdt Diepenhorst in het midden. Wel zegt hij toe dat er na het startschot een ludieke actie plaatsvindt.

Competitievirus

Inschrijven kan van tevoren via www.steenbergen.lions.nl maar ook op de dag zelf. “We hopen dat bezoekers besmet worden door het competitievirus. Vriendenclubs en sportteams zijn ook van harte welkom om deel te nemen.” De prijzen zijn verdeeld over drie categorieën: Teams, 12-18 jaar en 18+. Deelname kost 10 euro per persoon maar voor dat geld krijgt men consumptiebonnen van gelijke waarde terug. De prijsuitreiking is om 18.00 uur op de Markt in Steenbergen. “We werken samen met het Feestcomité Steenbergen, mede omdat de activiteiten rond Koningsdag en Zonder Genade van de Kade elkaar versterken.”

Gedurende de dag is er volop eten en drinken aanwezig en geven De Primeuren een optreden ten beste.  Jongere kinderen kunnen zich gratis vermaken op een springkussen.

Het evenement heeft een eigen Facebookpagina met daarop de laatste informatie.