Zondag: 40ste Diomedoncross van start

STEENBERGEN – Aanstaande zondag 5 november organiseert SV Diomedon haar inmiddels 40ste Diomedoncross. Die wordt gehouden in Moerstraten aan de Heivelddreef. Gestart wordt met de jeugdcross om 11:00 uur.

De Diomedonners Leo Ligtenberg en Peter Suijkerbuijk kwamen 42 jaar geleden met het plan voor deze cross.  Gezocht werd naar een geschikte locatie en die werd aanvankelijk gevonden in het Krabbenbos. Gestart werd op een wei tussen de koeienvlaaien en vandaaruit trokken de lopers het bos in. Vergunningen van allerlei instanties waren in die jaren nog gemakkelijk te krijgen.

Na jaren in het Krabbenbos, met inmiddels de start op het  looppad, kreeg de organisatie helaas geen toestemming meer om met geluid in het bos te komen. Er moest een andere crosslocatie worden gezocht en daarom kwamen de velden van familie Van Wezel in beeld, met een uitloop over de paden. Toch was het geen “echte cross” meer, zo vonden velen en de organisatie ging weer op zoek naar een nieuwe locatie. Inmiddels organiseert Diomedon de cross nu al weer enkele jaren op Moerstraten aan de Heivelddreef. Volgens de organisatoren en de deelnemers is dat een prima locatie waar de atleten zondag 5 november dus wederom van de partij zijn.

De jeugdcross begint om 11.00 uur en de laatste start is om 13.00 uur. Dit betreft de wedstrijd voor Heren en Masters, met tevens een prestatieloop voor deelnemers vanaf 16 jaar. Nadere info over alle tijden en afstanden is te vinden op www.diomedon.nl.