Zon, publiek en spanning tijdens cyclocross Kleine Tour

STEENBERGEN – Deze ochtend werd op het sportpark aan de Seringenlaan onder aanmoediging van ouders, familieleden of andere nauwbekenden de cyclocross gehouden. Het vaste onderdeel in de Kleine Tour kreeg eveneens vat op het enthousiasme van de weergoden die het parcours overgoten met een heerlijk zonnetje. En zo legden alle 216 rennertjes onder publiek belangstelling hun rondje af. De hindernissen in het parcours werkten bij de een vertragend, een enkeling had er totaal geen moeite mee en andere deelnemers worstelden er zich overheen.

Gisteravond vond op het industrieterrein Reinierpolder I de tijdrit plaats. Het brede parcours met overzichtelijke bochten was dan wel prima en veilig te berijden, maar het miste wel de sfeer van andere jaren toen de tijdrit nog gewoon in het centrum kon worden verreden. Desondanks was de tourorganisatie blij dat ook dit onderdeel goed doorgang kon vinden.

Derde actie van de punaise klier

Minder blij werden de Tourmedewerkers van de derde poging van mispunten die het de tourkaravaan moeilijk wilden maken. Op het fietspad tussen rotonde en Kade waren punaises gestrooid. Naar verluidt zijn er mensen die getuige waren van deze misselijkmakende daad. Zij doen er goed aan hun verhaal bij de politie te doen. Dat geldt ook voor hen die hierover informatie hebben. De Tourkaravaan heeft overigens de punaises kunnen omzeilen.

De tijdrit

Bij de meisjes eindigde Beertje van de Kleijn (Bakhuys) in de tijdrit als eerste voor Kyra Trouw (Verkaart Bouwbedrijf) en Loïs Bouwens (Madri). Bij de jongens reed Rinz van der Staal naar de eerste plaats, nauw gevolgd door Brent Jongenelen en Sjoerd Bijlsma.

De verdeling van de truien

Geel: Hier kwam geen verandering: Rinz van der Staal (Glastuinbouw Steenbergen) draagt het geel bij de jongens, Kyra Trouw (Verkaart Bouwbedrijf B.V.) doet dat nog steeds bij de meisjes.
Wit: Het witte tricot ging naar: Isabel Nagelkerken (Kluswijs Steenbergen) bij de meisjes en naar Tim Hamelink (Grond en transportbedrijf A. van Tilburg B.V.) bij de jongens.
De Blauwe truien gingen naar: Sven Weeda (Vuurwerkland Steenbergen) bij de jongens en Lizzie Pleit (Brasserie Puur) bij de meisjes.
Zie voor alle uitslagen: https://www.kleinetour.nl/uitslagen-klassementen-donderdag

De touretappe van vandaag heeft een lengte van 61,1 kilometer een gaan via Heerle, Wouwse Plantage, Huijbergen, Woensdrecht naar Bergen op Zoom, waarna de renners via Moerstraten weer naar Steenbergen fietsen. Vanavond is het discozwemmen bij zwembad De Meermin.

[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant ]

Beelden bij dit artikel