Zomerse omstandigheden bij havenconcert Volharding Dinteloord

DINTELOORD – Een evenement als een concert in de openlucht staat of valt bij goede weersomstandigheden en bij voldoende publieke belangstelling. Net als vorig jaar mocht Volharding Dinteloord over beide criteria bij het havenconcert zeker niet klagen.

Nadat de belangstellenden zich te goed hadden gedaan aan spijs en drank tijdens het voorafgaande ‘mini foodfestival’, begeleid door DJ Mathijs, openden de blokfluitleerlingen het muzikale gedeelte van de avond met ‘The Alarm Clock’. Zij worden gevolgd door het groot orkest met muziek van onder meer Morricone, James Bond en Battle of The Network Superhits. Niet vooraleer Jaslyn Brook de prijs uitgereikt kreeg die ze won in de kleurplaatwedstrijd.

Later op de avond komen Sinatra in Concert, Music from Glee, Grease, Go West aan de orde, gevolgd door ‘We are the Champions’, ‘I do it for You’ en het bekende I believe I can Fly. Na ‘When you Believe’ sluitt Volharding af met ‘Shape of You’.

Gedichten

Tussen de muziekstukken door is er plaats voor poëzie. Henk Barreveld, notaris Nico Eskes, Niels van Est, wethouder Esther Prent, Cora Dekker en Anneke Brinkman declameren ieder een gedicht.

Nieuw in het programma is eveneens het optreden van een gastband. Tijdens de pauze en na het optreden van Volharding zorgt de Crazy Crab Jazzband – waarin ook twee Dinteloorders spelen – voor een volgende afwisseling bij dit havenconcert. Aan het eind van de avond komt DJ Mathijs opnieuw in actie.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl