Zomerkarnaval brengt tropische sferen naar de Raldal

WELBERG – Er waren op het laatste moment nog wat heaters aangerukt door de leden van dweilband D’n Dweilberg, maar die konden gerust de hele avond uitblijven. De bezoekers en dweilbandjes zorgden tijdens de achtste editie van het Zomerkarnaval op de Raldal zelf voor tropische sferen. Het motto “We zijn ‘ier gestràànd! Dweil j’ok meej aon zeej?” bleek een schot in de roos, want de zwembroeken, Hawaii shirts en opblaasballen waren ruim vertegenwoordigd. Vooral die laatsten vlogen veelvuldig door de lucht, wat ook betekende dat er regelmatig biertjes en cocktails sneuvelden.

Geheel volgens traditie had organisator D’n Dweilberg bij de ingang van het feestterrein naast de ‘De Vaert’ gezorgd voor een doldwaze opening die meteen de toon zette. Bezoekers moesten eerst een behoorlijke zandberg overklimmen om vervolgens via een schuifbanaan naar binnen te hossen. Vooral voor de vrouwen in tropische jurkjes bleek dit een behoorlijke uitdaging. Mocht je toch je zomerse outfit vergeten zijn, dan kon je bij de feestcaravan voor slechts een consumptiebon jezelf in bikini of surfpak hijsen. 

Dubbel feest

Natuurlijk was de hoofdrol op het Zomerkarnaval weggelegd voor de zes dweilbands. Ut Toeternietoe mocht het spits afbijten, waarna het stokje moeiteloos werd overgenomen door de Driekwartjes, ’t Wor Niks, De Vosseblaozers en Blaos Mar Raok. Deze laatste dweilband bestaat uit nog jonge muzikanten, maar dat was aan het niveau zeker niet te merken. Vol overgave werd er op het podium geblazen en getrommeld. Niet voor niks werden zij onlangs uitgeroepen tot winnaar van het Vosseblaozersfestival 2018. Merel Janssen van Blaos Mar Raok viert dubbel feest want het is ook haar vijftiende verjaardag. “Super natuurlijk; en echt leuk dat we door D’n Dweilberg zijn uitgenodigd voor vanavond.” Hekkensluiter bij de dweilbands was Effe d’r Neffe, en die gingen er zeker uit met een knal. De leden van de band kregen iedereen aan de polonaise met hun swingende optreden waarbij de heupen flink los werden geschud.

Aan plaatselijk zanger Chris Antonissen de schone taak om de feestvreugde en temperatuur nog wat op te schroeven met zijn aanstekelijke meezingers. DJ Peer vulde de gaatjes voor de dansliefhebbers en zo duurde het feestje tot 2:00 uur. Voor de bijna 400 feestvierders zat er niks anders op dan met opblaasbandjes en al huiswaarts te keren en de dagen af te tellen tot het volgende Zomerkarnaval. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Thomas Weezenbeek