Zomercarnaval op de Raldal was historisch hoogtepunt

WELBERG – Ruim driehonderd bezoekers gingen afgelopen zaterdag mee terug in de tijd tijdens het Zomercarnaval op de Raldal. Hoog in het vaandel van dweilband D’n Dweilberg wapperde het motto ’t Is  ‘ier Verleje Tijd!’

De bezoekers die het presteerden om zich door een bende ‘struikrovers en andere geteisem’ een weg naar de toegangspoort te vechten, bevonden zich al direct op een gezellig dorpsplein met de deejay in de kasteeltoren en een os aan het spit. Alvorens het grote genieten kon beginnen, moesten de gasten nog wel even een fotomomentje in de schandpaal doorstaan, maar dat gebeurde over het algemeen met een brede glimlach.

Zeven bands uit Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord verschenen gedurende de avond ten tonele en maakten van het feest een waar zomercarnaval. Als dank voor hun bijdrage kregen zij van D’n Dweilberg een wapenschild waarop naam en logo van iedere band op ambachtelijke wijze was weergegeven. “Over vijf jaar viert Steenbergen haar 750-jarig bestaan en dan komen ze mooi weer van pas,” aldus een woordvoerder van de band.

Als speciale gast hadden de muzikanten de zanger Theo Verwoerd uitgenodigd. Hij was rond de klok van twaalf het bruggetje van dweilbands naar de Show Time Drive-in die de sfeer er tot twee uur ’s nachts buitengewoon goed in hield.

Volgend jaar gaat de dweilband voor de achtste keer het Zomercarnaval organiseren “Maar die editie wordt wel een beetje anders dan anders,” hult D’n Dweilberg zich in nevelen. Op de vraag vanwaar die verandering, komt het simpele antwoord: “Niet omdat het moet, maar omdat het kan.” Afwachten dus maar.

Foto’s: Mascha Diaz©KijkopSteenbergen