Zoete opbrengst bij viering Drie Koningen van buurtvereniging ’t DrieVierde

STEENBERGEN – Ze kwamen uit het Oosten. Caspar, Melchior en Balthasar, de drie koningen die volgens de verhalen een bijzondere ster volgden en terecht kwamen bij de kribbe waar het Jezuskind een plekje had gekregen. Ze brachten dure geschenken mee: Goud, Wierook en Mirre. De kinderen van de Komwei gingen deze avond langs de deuren. Sommige vermomd als het beroemde drietal. Echter zonder geschenken. Die hoopten ze met hun gezang juist te ontvangen.

De allerkleinsten vinden het best een beetje spannend. Een druk op de bel en dan afwachten of de bewoners op deze zondagavond thuis zijn. Op een aantal woningen na in de Julianastraat, Emmastraat, Wilhelminastraat en op het Doornedijkje, is dit het geval. Voordeuren die open gaan en bewoners die de zangers trakteren op zoet lekkers. De wat grotere kinderen die de viering al een aantal jaren hebben meegemaakt, maken een wandeling langs de huizen op het Doornedijkje. Ze trekken – gepokt en gemazeld als ze nu zijn – een bolderkar voort. En die wordt al aardig gevuld. Niet met goud, wierook of mirre, maar het snoepgoed maakt dat helemaal goed.

Kerststal

Aan het eind van de tocht verzamelen de kinderen en hun begeleiders zich bij de prachtige kerststal op het wijkveldje. Daar tonen Maria en Jozef trots hun kindje.

Het blijken een opa en een oma te zijn: Ger en Hannie Helmons, met hun kleinkind Olyvia (Van Aalst, bijna drie maanden oud) en met de 11 maanden oude kleindochter Marley. De beide grootouders stralen, zeker net zo hard als het stel uit de oude verhalen dat moet hebben gedaan.

Zo wordt de inmiddels 24e Drie Koningen viering van buurtvereniging ’t Drievierde besloten. Op naar nummer 25.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant – KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel