Zo gaat de nieuwe Dierenkliniek Steenbergen eruit zien!

STEENBERGEN – Het kostte wat moeite om de commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Cultuurhistorie (in de volksmond: Welstand) aan boord te krijgen, maar ook die hobbel is genomen. Er is witte rook voor het uiterlijk van de nieuw te bouwen Dierenkliniek Steenbergen aan de Wipstraat. De goedkeuring is tevens het moment waarop de artist impression van het project wereldkundig gemaakt kan worden.

Het grootste struikelblok voor de commissie was het grote verschil in aangezicht tussen de voorzijde van het gebouw aan de Wipstraat en de achterzijde die aansluit op de parkeerplaats van de Meermin aan de Krommeweg. Het uiteindelijke resultaat is echter naar volle tevredenheid van alle partijen, zo vertelt dierenarts Marnix Snijder die vanuit de maatschap de bouw begeleidt. Binnen de mogelijkheden, financieel en bouwkundig, is geprobeerd het gebouw zo duurzaam mogelijk vorm te geven. Uiteraard is het ‘van het gas’ en voorzien van zonnepanelen. Verder denken we dat door een slimme constructie het gebouw zo koel mogelijk blijft, waardoor we de airconditioning in de zomer zo min mogelijk nodig hebben.”

Euthanasiekamer


Na het betreden van de hoofdingang komen de baasjes van honden en katten in gescheiden wachtkamers terecht. Een gewenste vorm van segregatie volgens Snijder: “Daarmee voorkomen we veel stress bij de dieren waardoor ze veel rustiger de behandelkamer in gaan.” Het aantal behandel- en operatiekamers wordt uitgebreid en verruimd. Dat geldt voor alle reeds bestaande functies. Eén ruimte wordt geheel ingericht als euthanasiekamer. Hier kunnen baasjes in een vriendelijke en intieme sfeer afscheid nemen van hun huisdier.
De bovenverdieping van het pand wordt ingericht als kantoor- en vergaderruimte.

Spanning

Aan de zij- en achterkant van de nieuwe kliniek komen parkeerplaatsen voor personeel en cliënten. Ook is er een grasveld waarop de honden wat spanning los kunnen laten voor en na een bezoek aan de dierenarts. De ontsluiting voor het autoverkeer gaat via de ingang tot de parkeerplaats van zwembad ‘De Meermin’ aan de Krommeweg. Het langzaam verkeer heeft een extra toegang via een (nieuwe) brug over de Boomvaart aan de voorzijde.
Momenteel wordt het plan omgezet naar een bouwbestek en kan het de verdere procedure in. De hoop is er nog steeds op gericht dat dit najaar gebouwd kan worden en de praktijk een jaar later verhuist van de Kruispoort naar de Wipstraat.

Beelden bij dit artikel