Zittende raadsleden VVD voeren kandidatenlijst aan

STEENBERGEN – In de algemene ledenvergadering van de VVD afdeling Steenbergen is gisteravond de kandidatenlijst van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 definitief vastgesteld. Achter huidig fractievoorzitter en lijsttrekker Petra Lepolder (Dinteloord) staan de zittende raadsleden Nicky Broos (Kruisland) en Alex van Pelt (Steenbergen) op de plaatsen twee en drie.

Kruislander Kees Gommeren, agrarisch ondernemer en oud-voorzitter van de ZLTO-afdeling Steenbergen/Bergen op Zoom Noord, staat vierde op de kieslijst van de liberalen die met de in Steenbergen woonachtige Bart Suijkerbuijk (31) als nummer vijf de verjonging hebben ingezet. Suijkerbuijk was in het verleden militair en politieman, nu werkt hij als consulent bij Gezondheidsdienst en Jeugd voor zeventien Zuid-Hollandse gemeenten.

Zijn plaatsgenoot Luc Aben, jurist en eigenaar van een zelfstandig adviesbureau voor overheidsinstanties, bedrijven en particulieren, bezet de zesde plek. De kandidatenlijst van de VVD telt in totaal twintig namen.

De partij kiest naar eigen zeggen voor continuïteit van het huidige beleid en wil hierbij op inventieve wijze omgaan met het feit dat de gemeente steeds minder geld beschikbaar heeft en de verantwoordelijkheid voor het behoud van voorzieningen daardoor in toenemende mate bij de burgers legt.

De VVD maakt op dit moment deel uit van de coalitie. Namens de partij zit Miriam Termeer in het college. Zij is op tijdelijke basis van buitenaf aangetrokken. Als de liberalen na de verkiezingen van maart volgend jaar opnieuw een wethouder mogen leveren, is Lepolder daarvoor in principe de eerst aangewezen persoon. Dit hangt echter nog wel af van de portefeuille die de partij dan weet te bedingen.