Zinderend begin van de zomer voor zwembaden

STEENBERGEN – Zowel zwembad De Meermin in Steenbergen als zwembad Aquadintel in Dinteloord hebben niets te klagen over de start van het nieuwe zwemseizoen. Met temperaturen die opliepen tot voorbij de 25 graden wisten de inwoners van de gemeente de weg naar beide baden weer heel snel te vinden. Ruim zesduizend bezoekers doken inmiddels in het verfrissende water van een van de gemeentelijke baden en dat mag zonder overdrijven een spetterende start genoemd worden.

De afgelopen week passeerden duizenden zwemlustigen de poorten van beide gemeentelijke baden. Voor Meermin-badmeester Leo Holierhoek een moment van puur genieten:  “Sommige mensen zien elkaar alleen tijdens het zwemseizoen en zo’n eerste dag is dan ook altijd een warm weerzien.” Afgelopen dinsdag bereikte de drukte topniveau. “We hadden 1349 bezoekers. Het was ook de dag waarop de zwemlessen begonnen en dat doen we altijd graag met een persoonlijk praatje richting ouders en zwemklantjes. Dat was wel even hectisch, maar het is gelukt.”

Hekel aan maatschappij

De opening van het zwemseizoen bij De Meermin leverde de Steenbergse badmeester helaas ook een koude douche op. “Het leek zo’n mooie dag te worden. De weersvooruitzichten waren stralend, de mensen van modelbouwvereniging Steenbergse Vliet lieten hun bootjes te water en het bad was tiptop in orde. Tot ik op een gegeven moment een storing in het systeem bemerkte en erachter kwam dat er schade was aan de zonnecollectoren.” Een afsluitklep bleek met grof geweld geopend te zijn, waardoor zeventigduizend liter water wegstroomde. Het is niet de eerste keer dat het warmtecircuit slachtoffer is van vandalisme en ook dit keer ligt de dader op het kerkhof. “Je gaat in gedachte alle opties na waarom mensen dit zouden kunnen doen. Ik kom er niet aan uit. Hoe groot moet de hekel aan de maatschappij zijn, wil je jezelf hiertoe verlagen?”

Zwembad

De opening van het bad voor het publiek kwam er gelukkig niet mee in gevaar en veel tijd om er bij stil te blijven staan, had de badmeester niet. Het was al direct volle bak in De Meermin. Afgelopen woensdagmorgen hadden reeds 3049 personen een hernieuwde kennismaking met het bad.
Zwembad Aquadintel, dat een week eerder open ging, is inmiddels ook de grens van drieduizend bezoekers gepasseerd. Hier was het eveneens een feest van herkenning en heel veel waterpret. Met name voor de peutertjes die in hun eigen kikkerbad nieuwe speelattributen aantroffen.

Door: Dasja Abresch