Zilveren KNWU-speld voor Sjaak Embregts

Op 4 maart 2020, ruim een jaar geleden dus, was Sjaak Embregts uit Steenbergen precies 25 jaar bestuurslid van Stichting wielercriterium Steenbergen. Vanwege corona ging de jaarlijkse Steenbergse wielerronde vorig jaar niet door en heeft het bestuur ook geen vergaderingen kunnen beleggen. Nu definitief is dat de Grote prijs van Steenbergen dit jaar op zondag 31 oktober verreden kan worden, is de vergadercyclus, weliswaar in eerste instantie nog digitaal, een 2-tal weken geleden weer opgestart.

Om Sjaak Embregts daarbij in het zonnetje te zetten sloten ook Anja de Bont en Marinka Hendrikx, respectievelijk voorzitter en secretaris van de K.N.W.U. district Zuid bij de vergadering aan.
Anja de Bont had daarbij de nodige lovende woorden voor de jubilaris in petto wat uiteraard door de hem bijzonder op prijs werd gesteld.
Namens de K.N.W.U. mocht Sjaak Embregts vanwege zijn verdiensten de zilveren K.N.V.B. speld in ontvangst nemen. Deze werd hem die dag persoonlijk was opgespeld door zijn eigen voorzitter Jac van Leent van de Steenbergse wielerstichting.

Man van zijn woord

In al die 25 jaren is Sjaak Embregts voornamelijk bijzonder actief geweest om ervoor te zorgen dat de veiligheid tijdens de wielerwedstrijden gewaarborgd was.
Mede dankzij zijn werkzaamheden waren de finishstraat en de rest van het parcours steeds op de juiste manier ingericht doordat de benodigde attributen zoals dranghekken, stootkussens, reclamebanners en dergelijke waren geplaatst en na afloop van de wedstrijden weer werden opgeruimd.
Sjaak leverde ook vaak zijn bijdrage bij de materiaal controleposten, hielp bij het uitpijlen van het parcours voor de deelnemende renners, zorgde samen met collega bestuurslid Cees van Vugt voor de prijzen in de vorm van bekers voor de jeugdrenners en was behulpzaam bij de fietskeuringen van diezelfde jeugdrenners.
Tevens zorgde de zilveren jubilaris ervoor dat jaarlijks door hem de nodige sponsoren werden binnengehaald en was hij niet te beroerd om, ook nog op het laatste moment, de “overgebleven” loten van de elk jaar weer terugkerende loterij aan de man of vrouw te brengen. Kortom, een man waar je van op aan kunt, een man van zijn woord.

Dank

Het bestuur van de Stichting wielercriterium Steenbergen heeft zijn dank richting Sjaak dan ook uitvoerig uitgesproken en wil dat in dit artikel in deze krant nogmaals doen.
En ‘een van harte gefeliciteerd’ is daarbij natuurlijk zeker op zijn plaats.
Voorzitter Jac van Leent en zijn medebestuursleden hopen dan ook dat ze nog vele jaren gebruik mogen maken van de inzet van Sjaak Embregts.

[ door John Rommers ]

Beelden bij dit artikel