Zilveren jubileum festival Borstrock

NIEUW-VOSSEMEER – Voor de 25ste keer staat Nieuw-Vossemeer op vrijdag 23 mei in het teken van Borstrock, één van de bekendste en oudste festivals in de regio. Na hoge pieken – met optredens van internationaal bekend geworden bands als Within Temptation en Di-rect – maar ook diepe dalen, wordt het zilveren jubileum op één avond gevierd met gekende publiekstrekkers uit de buurt.

Met een line-up bestaande uit 666 The Nightmare, met muzikale inbreng van (oud-)Steenbergenaren, Go! For the Groupies en The Shabby Harry’s uit Steenbergen en het Nieuw-Vossemeerse One Step Beyond, komen alle rockstijlen aan bod. Bij laatstgenoemde formatie speelt bovendien gitarist René Smout (foto), één van de grondleggers van Borstrock.

Nieuw is dat – onder de noemer ‘BoobyFest’ in een tweede tent – door de dj’s Wilco & Erwin, Hit the 90’s en Boys vs JS, uiteenlopende muzieksoorten in schuurfeeststijl worden gedraaid. Ter gelegenheid van de jubileumeditie is de toegangsprijs verlaagd tot 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.borstrock.nl, ’t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer, Music & More in Steenbergen en de Waterput in Bergen op Zoom.

Wie de volgende dag ook naar Bassrulers wil, kan voor 25 euro een combiticket kopen. Dankzij de medewerking van de organisatie van dit dancefestival (2K Music), dat nu dus in hetzelfde weekeinde plaatsvindt, heeft Borstrock het hoofd boven water kunnen houden, anders was de huidige mijlpaal mogelijk nooit bereikt.

Plaats van handeling is zoals gebruikelijk de werkhaven aan het Schelde Rijn-kanaal, Borstrock begint om 19.00 uur.