Zilver voor Fenne Donkers bij Regiofinale Turnen

DINTELOORD – Op zaterdag 13 mei waren voor sportvereniging H.M.S. de 1e regiofinales in Goes. Deze dag kwamen er 5 turnsters in actie. In de ochtendronde waren dit Jayda Saarloos en Sanne Plandsoen, zij eindigden op een 16e en 18e plaats. Gezien het feit dat deze meiden voor het eerste jaar meedoen met wedstrijden is dit een uitstekende prestatie.

In de middagronde was het de beurt aan Fenne Donkers en Dunya van der Reest. Fenne heeft deze wedstrijd zeer mooi en stabiel geturnd en kon deze dan ook bekronen met een zilveren medaille en daardoor heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale. Dunya faalde al op het eerste onderdeel en had al teveel achterstand op de andere turnsters die ze niet meer in kon halen en eindigde daardoor op de 13e plaats. Als laatste deze dag was Allisha de Graaf aan de beurt, zij heeft een zeer nette wedstrijd geturnd en eindigde op de 12e plaats.

Zaterdag 20 mei was het de beurt aan de Cheyenne Dongen, zij had op beide voorwedstrijden een medaille verdiend en daardoor waren de verwachtingen hoog. Helaas kwam zij net iets tekort en eindigde op een 4e plaats, wat uiteraard een nog zeer goede prestaties is en zij zich ook voor de districtsfinale heeft geplaatst. In de avondronde kwam Marleen van Gorkum in actie. Voor haar was het lang spannend of ze een medaille zou pakken, maar helaas na het laatste toestel is dit net niet gelukt, zij eindigde op de 12e plaats met een miniem verschil. Ook zij plaatste zich door deze prestatie voor de districsfinale.

Zondag 21 mei was de districtsfinale in Someren voor Fenne Donkers. Hier turnen de beste turnsters van Zeeland, West-Brabant, Oost-Brabant en Limburg. Zij heeft hier een goede wedstrijd geturnd maar helaas rolde ze net van de balk af. Deze wedstrijd eindigde voor haar op een 19e plaats.