Ziggy Adamo is de nieuwe voorleeskampioen van Steenbergen

STEENBERGEN – In de bibliotheek van Steenbergen vond vanmiddag de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. De voorleeskampioenen van negen basisscholen uit de gemeente namen het tegen elkaar op. Ziggy Adamo, leerling van de Gummarusschool, werd door de jury uitgeroepen tot Steenbergse voorleeskampioen 2014.

Hij las voor uit het boek ‘Spijt’ van Carry Slee en daar hoefde hij dus geen spijt van te hebben. De overige deelnemers waren Lise de Groen, Lisa de Hoog, Tannee van Eekelen, Tim Saarloos, Tanne van Kempen, Isa Hopmans, Emma van de Graaf en Esperenza Blanker.

De jury bestond uit SLOS-presentator Pepijn Vermunt, Ingrid de Graaf van de jeugdafdeling van bibliotheek Het Markiezaat, en Robin Dijkshoorn. Laatstgenoemde won de voorleeswedstrijd vorig jaar. De presentatie was in handen van ‘Anja M.G. Schmidt’ van Kindertheater Len Copal.

Winnaar Ziggy kreeg niet alleen een beker ter beloning van zijn prestatie, maar mag op 8 maart ook meedoen aan de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Goirle. De uiteindelijke landelijke eindronde vindt op 21 mei plaats.