Ziekenhuis Bravis maakt van Steenbergse polikliniek een Bravispunt

STEENBERGEN – Bravis ziekenhuis gaat de polikliniek in Onze Stede opwaarderen tot een zogenoemd Bravispunt. Bij de in de loop der jaren uitgeholde polikliniek konden patiënten steeds minder terecht voor specialismen. Er wordt nu via begeleid beeldbellen een virtuele polikliniek ingericht.

Daarnaast worden in samenwerking met de organisatie Diagnovum onderzoeken aangeboden, zodat patiënten daarvoor niet naar het ziekenhuis hoeven. Voorbeelden van onderzoeken zijn het maken van een hartfilmpje, het opnemen van hartritmestoornissen, bloedprikken, 24-uurs bloeddrukmetingen, fundusonderzoek en in een later stadium ook echo’s. Ook is er een mogelijkheid voor een spreekuur of consult door een medisch specialist. Daarnaast wordt een dialysevoorziening ingericht.

Zorg aan huis

Ook wordt samen met huisartsen en zorgpartners specialistische zorg aan huis gegeven. De verpleegkundige komt dan bij de patiënt langs voor bijvoorbeeld chemotherapie, langlopende antibioticakuren of een bloedtransfusie. Ook vrouwen die lijden onder ernstige zwangerschapsmisselijkheid hoeven niet meer dagen in het ziekenhuis te blijven, maar krijgen hun medicijnen thuis toegediend. Deze nieuwe manier van werken verlaagt de druk op het ziekenhuis, maar is vooral prettig voor de patiënt. Want het geeft een hoop rust, kost minder tijd, en het scheelt heel veel ritjes naar het ziekenhuis.