Zeven partijen strijden om inwonersstem bij gemeenteraadsverkiezingen

STEENBERGEN – Nu de inschrijftermijn voor de gemeenteraadsverkiezingen gesloten is – dat gebeurde afgelopen maandagavond – blijkt dat zeven partijen zich hebben aangemeld. Dit zijn CDA, D66, Gewoon Lokaal!, Volkspartij, VVD en de nieuwkomers Progressief Samen en Stem 0167. Er wordt tijdens drie dagen gestemd: 14, 15 en 16 maart 2022.

Op maandag 14 en dinsdag 15 maart is slechts een beperkt aantal stembureaus geopend, woensdag 16 maart gaan ze alle twaalf open verspreid over de zes kernen. De komende maanden zullen Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl regelmatig over de komende verkiezingen berichten. Ook is informatie te vinden op www.gemeente-steenbergen.nl/gemeenteraadsverkiezingen.

“Hopelijk hoge opkomst”

Burgemeester Ruud van den Belt zegt verheugd te zijn over de deelname van zeven partijen. Hij kijkt uit naar de campagneperiode en hoopt dat deze leidt tot een hoge opkomst van de kiezers.
Op maandag 31 januari maken de deelnemende partijen hun kandidatenlijsten officieel bekend. Op de uiteindelijke kieslijst staan vervolgens de verkiesbare kandidaten en wordt aangegeven was de volgorde is. Onder de noemer ‘Heel Steenbergen Stemt!’ zal de gemeente diverse activiteiten organiseren. Doel daarvan is om de opkomst bij de verkiezingen te bevorderen en de inwoners goed te informeren, waardoor ze weloverwogen hun stem uit kunnen brengen. In februari volgt hierover meer informatie.