Zeven koninklijke onderscheidingen in Steenbergen

STEENBERGEN – Voor zeven inwoners van de gemeente Steenbergen schijnt de (oranje)zon vandaag als nooit tevoren, door de koninklijke onderscheiding die zij – uit handen van burgemeester Joseph Vos, maar uit naam van Koning Willem-Alexander – in ontvangst mochten nemen.

De zogeheten lintjesregen daalde vanmorgen neer in de raadszaal van het gemeentehuis, waar de rode loper uitlag voor de betrokkenen, die vaak onder ‘valse voorwendselen’ naar de uitreiking waren gelokt.

Nieuw-Vossemeerder Cor van Geel (61) vanuit zijn functie als wethouder, maar nu ook gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn lange staat van dienst in de politiek, de maatschappij en het bedrijfsleven.

Voor hun verdiensten als vrijwilliger(s) ten bate van de lokale samenleving, op allerlei fronten, werden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd: Elly Lambers-Huigen (58), Annie van den Branden (64) en Hein Veraart (76) uit Steenbergen, Kruislander Arthur Oomen (49), Boud Slings (80) en Rinus Sulkers (69) uit Dinteloord.

Na afloop van de uitreiking van de lintjes, omkleed met lovende woorden van de burgemeester, kwam er in de ontvangsthal van het gemeentehuis meteen een receptie op gang voor de kersverse gedecoreerden. Op Koningsdag, aanstaande maandag, mogen zij desgewenst hun opwachting maken bij de aubade op het bordes van het stadhuis.

Ook inwoners die in het verleden een koninklijke onderscheiding opgespeld kregen zijn bij die gelegenheid van harte welkom. Een aantal van hen was ook vandaag al present, om de ‘nieuwkomers’ te feliciteren, evenals familieleden, vrienden en bekenden van de decorandi.

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl