Zestigplussers maken kennis met instrument via ‘Lang Leve Muziek’

STEENBERGEN – In samenwerking met het ‘Lang Leve Kunst fonds’ biedt muziekvereniging Volharding Steenbergen zestigplussers zeven weken lang een kennismaking met een instrument naar keuze. Het is een antwoord op de verzuchting van wat ouderen dat ze het jammer vinden dat ze nooit op een instrument zijn gaan spelen.

Wie zich voor ‘Lang Leve Muziek’ opgeeft krijgt van een professionele muziekdocent eerst persoonlijk ingerichte muzieklessen en maakt zo laagdrempelig kennis met een gekozen instrument. Vervolgens leren ze muziek te maken met een kleine samenspelgroep. Het project wordt afgerond met een gezamenlijk optreden met het jeugdorkest ‘de Muzieketiers’.

Aanmelden

Geïnteresseerden in het project kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar secretariaat@volhardingsteenbergen.nl. Vermeld hierbij in ieder geval voor- en achternaam en het instrument dat de voorkeur heeft. Er kan worden gekozen voor dwarsfluit, klarinet, altsaxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone of slagwerk. De kosten van het project zijn €70,- per deelnemer. Dit is inclusief de huur van het instrument.

Het project start in september 2021 en alle activiteiten zullen plaatsvinden in Ontmoetingscentrum ’t Cromwiel in Steenbergen. Verdere vragen kunnen worden gestuurd naar: secretariaat@volhardingsteenbergen.nl.