Zeilers Midgetclub meren aan voor stadswandeling in Steenbergen

STEENBERGEN – StadHaven in optima forma: met 21 zeilboten en zo’n 45 opvarenden meerde de Midget-club vanmiddag aan in de Steenbergse jachthaven, waar de uit heel Nederland afkomstige leden werden ontvangen door bestuursleden van de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, die de toeristen zowel rondleidden door het centrum als in hun onderkomen aan het Doornedijkje.

De contacten tussen de Midget-club (voor eigenaren van dit specifieke type zeiljacht) en de stadsarcheologen werden twee jaar geleden gelegd door Jan van Aken uit Veenendaal, die toen met zijn caravan hier in de buurt op vakantie was en de stichtingsmedewerkers trof in hun kraam op de Jaarmarkt.

De Midget-liefhebbers waren in 2010 bovendien al eens in Steenbergen geweest, op doortocht naar Parijs. En in 1992 deden zij De Heen aan. Hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking, zo vonden de zeilers, die voor hun 37ste zomertocht vanuit de Hitsertse Kade aan het Haringvliet naar Steenbergen waren komen varen en morgen koers zetten richting Sint Annaland.