Zeer waarschijnlijk ontspringt Steenbergen de dans

STEENBERGEN – Gisteren – donderdag 1 juni – is het gezamenlijk voorstel voor de 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg in Den Haag aangeboden aan minister Kamp. Eind juni wordt een ministeriële beslissing over het definitieve tracé verwacht. Als het voorgestelde tracévoorstel wordt overgenomen dan ontspringt Steenbergen de dans.

Want er waren meerdere tracé varianten onderzocht en onlangs kwam de variant die over Steenbergs grondgebied liep als gunstig naar voren. Wanneer voor deze variant zou worden gekozen betekent dat een doorsnijding van het landgoed Dassenberg en het Krabbebos terwijl de hoogspanningsverbinding langs Canadezenweg over de Kruislandse Kreken zou lopen. Ook een andere variant over Steenbergs grondgebied zou een slechte zaak zijn. Los van het getroffen buitengebied loopt deze vlak langs Kruisland.

Het door de Brabantse gemeenten voorgestelde – meest gedragen – tracé loopt nu van Rilland via de Brabantse Wal naar Roosendaal-Borchwerf en gaat bij Woensdrecht ondergronds. Van Roosendaal-Borchwerf tot en met Standdaarbuiten loopt de lijn langs de westzijde van de A17. Vanaf Standdaarbuiten volgt de lijn een noordelijk tracé naar Tilburg.

klik hier voor de kaart van het tracévoorstel

Zoals het er nu naar uitziet kan Steenbergen dus opgelucht ademhalen. Tenminste als het voorstel wordt overgenomen. Dit wordt echter wel verwacht.