Zaterdag heropening zaal Koch ‘Welberg’

Foto 1: Toine (links) en Margret (rechts) Koch en Marcel Potters en Samantha Noorland (midden) zullen er aanstaande zaterdag bij de heropening van zaal Koch ‘Welberg’ allemaal bij zijn. De laatste twee nemen de dagelijkse leiding over het etablissement voor hun rekening.

 

WELBERG – Zelfs klanten uit Kruisland staken de afgelopen weken een helpende hand toe om ervoor te zorgen dat zaal Koch ‘Welberg’ klaar is voor heropening. En het is gelukt; de klus is op tijd geklaard. Althans, het café is pico bello in orde is en de biljarters kunnen er hun competitie beginnen. De komende maanden moet er nog heel wat werk verzet worden om de rest op orde te krijgen, maar zaterdagmiddag 1 augustus om 14.00 uur gaan de deuren van het café open. Om 16.00 uur vindt er bij wijze van officieel openingsmoment een bijzondere onthulling plaats.

Wat er precies onthuld wordt, blijft nog even geheim. “Maar”, licht Toine Koch een tipje van de sluier op, “ik denk dat de Welbergenaar het wel zal kunnen waarderen.”

Hij zal in ieder geval al niet weten wat hij ziet als hij het café tegenover de kerk voor een hernieuwde kennismaking binnenstapt. Wat eerder nog de uitstraling van een ouderwetse bruine kroeg had, is met moderne materialen en een lik verf in één klap in de 21e eeuws beland. Met hier een daar het stempel van de familie Koch er stevig op geplant. De bar is bijvoorbeeld een heel eigen ontwerp; de toog ambachtelijk bewerkt door bevriend kunstenaar Frank Roks. Hij is ook verantwoordelijk voor de schildering op de dartwand en is het creatieve brein achter het nog te onthullen meesterwerk.

Nog een aardig detail: vier klokken tegen de achterwand van de bar met de tijden uit Welberg, Kruisland, Moerstraten en Steenbergen. “Die van Welberg loopt 5 minuten voor; dat gaat discussie oproepen”, glundert Koch al bij het vooruitzicht. De uitstraling van het café is gelijkgetrokken aan dat in Kruisland. “Deels vanuit het oogpunt van kostenbesparing. Maar ook vanwege de herkenbaarheid. Net zoals bij de Van der Valk-keten”, knipoogt de horecaman.

Koch is vol vertrouwen voor de toekomst. “We beginnen gelijk goed met negen biljartverenigingen en een bridgeclub en er staan zelfs al vier feesten voor het komende jaar in de agenda.” Op basis van goed vertrouwen want wat ooit weer een gezellige feestzaal gaat worden, dient nu nog als werkplaats waar de werklui hun gang kunnen gaan.

Ook de frietzaak blijft nog even gesloten. “De frituur kan pas in september geleverd worden; verder zijn we er al helemaal klaar.”

Het is nog slechts een kwestie van beginnen en hard werken volgens de Kruislander. “Ik weet namelijk één ding zeker en dat is dat alleen iemand met de naam Koch er weer wat van kan maken.” Arrogantie of zelfkennis? “Geen van beiden. Het gevoel is gewoon goed. Koch hoort op de Welberg en dat beluister ik ook uit de positieve reacties van het dorp.”

Wie meer wil weten kan de Facebookpagina Zaal Koch “Welberg” raadplegen.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant