Zaterdag 6 juli Wolfrock: Grotere namen en meer diversiteit

STEENBERGEN – Zaterdag 6 juli is de Steenbergse markt voor de vierde keer ‘the place to be’ voor liefhebbers van de wat ruigere livemuziek. Dan staat namelijk ‘Wolfrock Festival’ weer gepland. Van 19.00 tot 01.00 laten vijf bands van zich horen. “Helemaal gratis,” voegt de organisatie toe.

Ondertussen is gebleken dat Wolfrock een aardige plek op de festivalagenda heeft gekregen. Dit jaar richt de organisatie de pijlen op de grotere jongens; bekende namen van de grotere festivals en meer diversiteit moeten deze editie weer voor een knalfeest zorgen!

Zwarte Cross

De band die het spits afbijt, is punkband Ink Bomb uit Nijmegen, welke het zeker de moeite waard maakt om al op tijd te komen. Daar direct op volgend de Rotterdamse hardrockband  Order of the Emperor, met localo Bart van Garderen op bas. Als derde band staat het ‘grunge-punktrio’ Switch Bones geprogrammeerd, eerder gezien op bijvoorbeeld Zwarte Cross. Om het feest compleet te maken daarna X Raiders, welke vorige maand nog op Fortarock stond te spelen.

Jong-volwassen indruk

Als kers op de taart staat de 5-koppige Folk-punk formatie Drunken Dolly als afsluiter op Wolfrock. Unieke klanken met banjo en mandoline, gecombineerd met strakke drums en elektrische gitaar. Eerder gezien op bijvoorbeeld Paaspop en “echt iets voor Wolfrock”, aldus de organisatie. Door deze gevarieerde stijlen van rockmuziek is er dit jaar zeker voor elk wat wils, en wil het festival een ‘jong-volwassen’ indruk achterlaten.

Al dit moois is volledig gratis toegankelijk, waar de organisatie erg trots op is: “Dat we dit in Steenbergen kunnen realiseren met behulp van goodwill en sponsoring van de locale horeca en middenstand is fantastisch!”