Zangvereniging Tavenu vierde negentigjarig bestaan

DINTELOORD – Afgelopen zaterdag 18 september vierde zangvereniging Tavenu haar negentig jarig bestaan. Dat gebeurde met een feest voor koorleden en partners in restaurant Dintelmond.

Inmiddels bestaat Tavenu al ruim 91 jaar, vorig jaar echter moest de jubileumviering vanwege de coronamaatregelen meerdere malen worden opgeschoven en werd besloten tot uitstel van het feest in 2021.
Voorzitter Joke van de Merbel sprak dan uiteindelijk zaterdag haar welkomstwoord bij het verjaardagsfeest en gaf de leiding daarvan vervolgens over aan het feestcomité.

Swingo-spel

Het feestprogramma bestond uit een middag- en een avondgedeelte. ’s Middags werd het ‘Swingo-spel’gespeeld, een alternatieve bingo met muziektitels op de spelkaarten in plaats van de gebruikelijke cijfers. Bij de geluidsfragmenten die werden afgespeeld moesten de titels worden herkend. “Populaire ‘evergreens’ en bekende koornummers wisselden elkaar af en er werd natuurlijk enthousiast meegezongen”, zo laat Anja van den Doel namens de zangvereniging weten. Ook tijdens het avondprogramma – met een feestelijk diner – werd gezongen en klonk uit volle borst het speciale jubileumlied, gevolgd door een toast op het jarige koor.

Repetities

Het 91-jarige Tavenu staat onder leiding van dirigente Meike Warmoeskerken. Iedere donderdagavond tussen 20:15 en 22:15 uur wordt gerepeteerd in de zaal van het Dorpshuis. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.