Zanger Dj Christ Antonissen: “Laten we hopen dat er snel een vaccin komt”

STEENBERGEN – Tijdens de vorige golf kwam Christ Antonissen nog ongewild in het nieuws. Hij gaf een optreden voor de bewoners van de woonlocatie van SDW ‘Aan de Zuidwal’. “Dat was echt fantastisch. De bewoners waren al anderhalve maand niet buiten geweest. Ze genoten. Helaas deed dat ook het toegestroomde publiek buiten de omheining. Dat hield volgens de BOA’s niet voldoende afstand van elkaar. Zelf had ik het gevoel dat dit nogal meeviel”.

De buitendienst voorman bij gemeente Steenbergen vindt beslist dat alle regels moeten worden nageleefd. “Die zijn terecht. Ze moeten besmettingen voorkomen. Overigens zal straks een vaccin voor een oplossing zorgen. Ik ben er van overtuigd dat het ontwikkelen daarvan gaat lukken”.

Houd je aan de regels!

“Een gevaar is wel dat er wellicht heel wat mensen zijn die het virus meedragen maar er zelf geen erg in hebben omdat ze niet echt ziek worden. Dus ook daarom zeg ik: houd je aan de regels, dat is eventjes het beste”.

Christ Antonissen vindt dat het voor de jeugd wel heel lastig is. “Ik heb zelf een dochter van twintig. Die jongeren hebben er veel moeite mee om de richtlijnen op te volgen. Wat wil je, ze hebben al een half jaar niks mogen doen, dat kan toch eigenlijk niet”.

Alles afgelast

Voor zijn optredens als Dj en zanger heeft Christ Antonissen de gevolgen van corona al behoorlijk ervaren. “Ik had een kei-volle agenda. Maar moest alles afzeggen. Dat betekende soms mensen met tranen aan de telefoon. Wat wil je als je trouwen wilt en het gaat niet door”. Hij vindt het overigens nog het ergste voor de evenementenbranche. “Die ligt volledig stil. Bedrijven die totaal geen omzet meer hebben. Het is echt hopen dat er snel een tegenmiddel komt”.