Zachte landing voor Het Bakhuys in Dinteloord

DINTELOORD –  Breed lachend poseren Bastiën en Irene van Rosendaal tussen (een deel van) het team van Het Bakhuys Dinteloord. Het bakkersechtpaar heeft daar alle reden toe want de eerste weken na de opening van hun bakkerij in het Prinslandse, zijn hen prima bevallen. “De vriendelijkheid van de mensen hier is echt opvallend,” aldus bakker Bastiën. “En de levendigheid. Wanneer de bakkerij ’s morgens opengaat is er al volop leven op straat.”

Het is anderzijds ook wel even wennen aan de nieuwe werkplek. “We hebben echt onze draai moeten vinden, maar het begint te komen. De ruimte die we hier hebben, is heerlijk. Het is een goed doordachte bakkerij die ergonomisch top is ingericht. De machines zijn het neusje van de zalm ook al zijn sommigen 37 jaar oud.”

Mooie droom

De Steenbergse bakker knijpt zich zo nu en nog wel eens in de arm om zich ervan te vergewissen dat het geen mooie droom is. “De wetenschap dat je zeven jaar geleden met niets begonnen bent en nu twee bakkerijen hebt, is bijna ongelooflijk. Vooral omdat ik nooit de ambitie gekoesterd heb om een grote bakkerij te hebben. Het is gewoon zo gegroeid.”

Assortiment aanpassen

De landing is Dinteloord mag op zijn minst ‘zacht’ genoemd worden. “Het dorp heeft het enige tijd zonder een echte bakker moeten stellen. Dat is niet prettig.” Vanaf dag één mocht Het Bakhuys zich dan ook verheugen in een grote toeloop van klanten. “Het was vanaf het moment dat we de deuren openden gelijk helemaal leuk. Wel moeten we het assortiment hier en daar nog wat aanpassen aan de Dinteloordse smaak. Volkoren grof, maïsbrood en Vitkron hebben we nu nog niet.”

Bakhuys-gezicht

De bakker neemt de gelegenheid te baat om de gehele bedrijfsvoering aan een moderniseringsslag te onderwerpen. “De ICT wordt stevig aangepakt, waardoor we onder meer de kassa’s optimaal kunnen benutten. Ook breiden we de webshop verder uit.”

Klaar is Van Rosendaal voorlopig nog lang niet. “We hebben in Dinteloord in eerste instantie de aandacht gericht op het inrichten van de banketbakkerij. Volgend jaar verbouwen we de winkel en geven er het echte Bakhuys-gezicht aan. Ik kan eigenlijk niet wachten tot het zover is, maar we kunnen nu eenmaal niet alles tegelijkertijd.”

Foto: Het team van Het Bakhuys voelt zich welkom in Dinteloord. De brede glimlach is dan ook zeker gemeend. Volgend jaar ondergaat de winkel een verbouwing zodat ook die aan de Bakhuys-maatstaven voldoet.

Door Dasja Abresch