Yara maakt vrolijke kaarten, voor mensen die alleen zijn

STEENBERGEN – Zondagmorgen, thuis met papa, mama en broertje Lennon. Een normaal tafereel voor Yara van den Berg. Maar toch is het de laatste dagen iets anders dan normaal. Want in plaats van buitenspelen of tv kijken op de bank, is Yara druk. Ze is druk met het maken van kaarten.

Zoals bij elk gezin in Nederland zijn de ontwikkelingen rond het Coronavirus ook bij Bianca en Alex van den Berg het gesprek van de dag. “Ik vertelde aan Yara dat de oude mensen in het Hof van Nassau geen bezoek meer mochten ontvangen” vertelt Bianca. Yara, haar creatieve dochter van bijna zes, was daar erg van onder de indruk. Zelf ziet ze haar familie ook veel minder, maar als je oud bent en helemaal niets leuks meer hebt om naar uit te kijken, dat kon ze niet laten gebeuren. “Ik zei tegen mama dat ik iets voor die mensen wilde maken” legt Yara uit. Samen met mama besloot ze kaarten te gaan maken. Vrolijke kaarten, met hartjes en zo, om alle mensen blij te maken. Dat bleek een grotere klus dan verwacht.

Misschien hebben andere kinderen ook een leuk idee?

Er wonen maar liefst 120 mensen in het Hof van Nassau, die natuurlijk allemaal graag een mooie kaart ontvangen. Vandaar dat Yara, ook op zondagmorgen druk aan het tekenen en plakken is aan de eettafel. Rood, blauw geel en groen papier liggen op een stapel. Viltstiften en allerlei versierseltjes heeft ze bij de hand. De stapel kaarten telt al 60 stuks. Als ze allemaal klaar zijn brengen ze de kaarten naar het Hof van Nassau, zodat iedereen tegelijk een kaart in de bus krijgt. De medewerkers van het hof van Nassau vinden het maar wat leuk dat Yara dit voor de bewoners doet. “Misschien zijn er andere kinderen die ook iets voor mensen in de andere verpleeghuizen willen doen” oppert Bianca. “Ik denk dat deze 120 kaarten voor Yara wel voldoende zijn.” Yara werkt ondertussen vrolijk door, maar morgen niet. Dan is ze jarig. Wie weet, misschien krijgt ze zelf ook wel kaarten.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Bianca van den Berg © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl