X-landers 6.0 zoeken sponsors voor Europese finale First Lego League

KRUISLAND – Goed nieuws voor de X-landers 6.0: de leerlingen uit groep van de Kruislandse basisschool De Zonneberg hebben een ‘wildcard’ gekregen om alsnog mee te mogen doen aan de Europese finale van de First Lego League, maar om begin mei daadwerkelijk naar deze wedstrijd in Tenerife te kunnen hebben de jonge techneuten wel sponsors nodig. Daartoe is inmiddels via internet een geldinzamelingsactie op poten gezet, die iedereen in staat stelt een bedrag te doneren.

Een ervaring rijker maar zonder prijs keerden de scholieren op 31 januari terug van de Beneluxfinale van de First Lego League in Venlo, nadat zij afgelopen najaar de regionale finale hadden gewonnen in Breda.

Trashtastic

Na afloop van de Beneluxfinale bleef leerkracht Ruud van Kaam het gevoel houden dat er meer in het vat zat. Niet zozeer omwille van hun Lego-robot, als wel vanwege het succesvolle project dat zijn leerlingen hadden bedacht: de zogenoemde Trashtastic, een prullenbakje voor op de fiets, ten bate van een schoner milieu.

Uit de juryrapporten bleek volgens hem later dan ook dat zij hiervoor de meest positieve beoordelingen hadden gekregen die maar mogelijk waren. Vervolgens kwam er een mailtje binnen, met de mededeling dat de Kruislandse equipe was geselecteerd voor een verloting van enkele wildcards, voor zowel de wereldfinale in Amerika als de Europese finale op Tenerife.

Fundraising

,,Amerika gaat te veel geld kosten, zo besloten we, maar voor Tenerife wilden we graag en aanmerking komen en daar mogen we dus ook naar toe. De kinderen zijn door het dolle heen en ook hun ouders zijn bijzonder enthousiast. Voor de reis en het verblijf van de leerlingen zijn we nu dringend op zoek naar giften en sponsorbijdragen.’’

Inmiddels is er een fundraising van start gegaan via www.wbsd.nl/x-landers/, op korte termijn zullen er sponsorbrieven worden verstuurd naar het bedrijfsleven in Kruisland en omgeving, en er komt ook nog een geldinzamelings actie op de Zonnebergschool.