X-landers 6.0 onthaald als kampioenen

KRUISLAND – Met het nummer ‘We Will Rock You’ van Queen werden de X-landers 6.0 vanmiddag onthaald als kampioenen. In de aula van hun Zonnebergschool stonden zij nog één keer in het spotlicht ten overstaan van alle leerlingen van de Kruislandse school.

Ze waren afgelopen nacht pas om drie uur terug in het vertrouwde Kruisland maar toch zaten de kinderen ’s middags alweer fris en fruitig in hun klaslokaal. Daar werden zij overladen met felicitaties en vragen van hun klasgenoten. Om alle Zonnebergscholieren de gelegenheid te geven hun beroemde medeleerlingen de hand te schudden, kwamen in de gymzaal alle groepen bijeen.

Daar kregen de X-landers een daverend applaus en kregen zij nog meer vragen te beantwoorden. Speciale aandacht was er voor meneer Ruud die de derde plaats haalde bij de Coach Awards. “Maar,” zo hield de presentator, meneer Mario, alle leerlingen van de school voor, “eigenlijk zijn jullie allemaal kampioenen. Want dankzij jullie inspanningen kon de reis voor de X-landers betaald worden.”

Nadat iedere leerling en leraar van de Zonnebergschool de Tenerife-gangers de hand had geschud, was het weer gewoon ‘back to school’. Hoewel Anna, Fenne, Laura, Marcel, Robin, Veerle en Laura eerst even hun handtekening moesten zetten op de motorkap van meneer Ruud’s Ka X-lander. Precies zoals het echte beroemdheden betaamt.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant