X-landers 6.0 maken zich op voor Benelux-finale First Lego League

KRUISLAND – De spanning stijgt voor de X-landers 6.0 uit groep 8 van de Zonnebergschool, die zaterdag 30 januari in Venlo moeten aantreden voor de Benelux-finale van de First Lego League.

De leerlingen Laura Schrauwen, Anna Verbeek, Fenne van den Oever, Veerle Bellemans, Marcel Qualm en Robin van Zundert hebben nadat zij eind november in Breda de regiofinale wonnen een nieuwe robot gebouwd: ‘Dingetje 3.0’, waarmee zij in Venlo nog beter voor de dag hopen te komen.

De grootste troef van de Kruislandse delegatie, die onder leiding staat van leerkracht Ruud van Kaam, is en blijft vermoedelijk echter de ‘Trashtastic’, een prullenmandje voor op de fiets, waarmee de scholieren knap inspelen op de opdracht van de First Lego League: het bedenken van een duurzame oplossing voor een milieubelastend probleem.

Ook de ‘Trashtastic’ is ondertussen verder doorontwikkeld, mede aan de hand van een marktonderzoek onder leerlingen van ’t R@velijn en in samenwerking met de bedrijven AMTC/FLEC uit Heerle en Basil, specialist in fietsmanden. Het prullenmandje ziet er nu helemaal gelikt uit, maakt goede kans om daadwerkelijk op de markt te worden gebracht, en zou de X-landers 6.0 zomaar weer aan de overwinning kunnen helpen.