X-Landers 6.0 kunnen definitief naar Tenerife

STEENBERGEN/KRUISLAND – Met de cheque van 2000 euro die zij vanavond uit handen van wethouder Cors Zijlmans van de gemeente Steenbergen hebben gekregen, weten de X-Landers 6.0 nu zeker dat zij begin mei kunnen deelnemen aan de Europese finale van de First Lego League op Tenerife.

De afgelopen weken werd middels acties en donaties van zowel particulieren als bedrijven al een bedrag van 5000 euro ingezameld voor de reis van het team van de Kruislandse Zonnebergschool. Daar wilde de gemeente Steenbergen niet bij achter blijven, stelde Zijlmans vanavond bij de officiële overhandiging van de cheque.

,,Want we zijn trots op wat jullie presteren en hoe goed jullie Kruisland en de gemeente Steenbergen zodoende op de kaart helpen zetten,’’ sprak de wethouder de zes leerlingen van de X-Landers 6.0 en hun coach/leerkracht Ruud van Kaam toe, die van Zijlmans een groot compliment in ontvangst mocht nemen voor zijn inzet t.b.v. het project.

,,Ik voel me bevoorrecht dat we dit allemaal mee mogen maken,’’ stelde laatstgenoemde, dankbaar voor de bijdrage van de gemeente. Ook gaf hij nog een korte toelichting op de ‘Trashtastic’, het prullenbakje voor op de fiets, dat de X-Landers 6.0 voor de First Lego League hebben ontwikkeld. ,,Daar zullen we het vooral van moeten hebben tijdens de Europese finale.’’

Foto John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl