Woning in Esdoornstraat gesloten vanwege hennepteelt

STEENBERGEN – Opnieuw is er een woning in de gemeente Steenbergen op last van de burgemeester gesloten omdat er een hennepkwekerij in is ontdekt. Het gaat om een woning in de Esdoornstraat in wijk Zuid.

Burgemeester Van den Belt waarschuwt inwoners om ook in deze tijd alert te blijven op verdachte zaken en deze ook te melden. Niet alleen omdat het gaat om verboden activiteiten, maar vooral ook omdat hennepkwekerijen in woonwijken voor brandgevaar zorgen.
“Ook in deze tijd is het belangrijk om je ogen en oren goed open te houden, samen hebben we de opgave om onze omgeving veilig te houden. Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met een groot gevaar op brand. Bovendien trekken hennepkwekerijen criminaliteit aan. Dit is onacceptabel. Om de openbare orde en rust in de omgeving te herstellen wordt de woning op basis van het regionale Damoclesbeleid gesloten.’’


Scherpere actie

In de gemeente Steenbergen wordt sinds kort het nieuwe regionale Damoclesbeleid gehanteerd. Het beleid is verscherpt ten opzichte van het vorige beleid. Zo worden woningen voortaan direct voor de duur van twee maanden gesloten indien hennepkweek plaatsvindt.