Wolfrock biedt rockbands een podium op Steenbergse Markt

STEENBERGEN – Een nieuw evenement ziet zaterdagavond 30 juli het levenslicht op de Markt van Steenbergen. De geboorte van Wolfrock staat daar om 19.00 uur te gebeuren. Bedacht en georganiseerd door de Steenbergs/Nieuw-Vossemeerse band SU-85 die op deze manier een podium willen bieden aan aanstormende en vernieuwende acts. Voor deze eerste editie zijn drie bands en een dj gestrikt die gezamenlijk het centrum van Steenbergen op de grondvesten laten daveren met keiharde rockklanken. De toegang tot het festival is gratis.

Wat begon als een wild idee werd al snel een serieuze opgave die onder de nodige tijdsdruk uitgevoerd moest worden. Een uitdaging die slaagde zoals de festivalbezoeker vanaf 19.00 uur zelf kan beoordelen. De drie bands die tot 23.00 uur optreden worden tussendoor bijgestaan door de dansbare klanken van Bill Hecklers Drive Thru Show.

Rocket Balloons

De eerste band van de avond is Rocket Balloons. Een Nederlands/Belgische formatie met roots in Nieuw-Vossemeer dankzij drumster Jessica Hommel. De band werd onlangs tot publiekswinnaar verkozen bij de T-strijd in Gebouw T van Bergen op Zoom.  Dat alles met een toegankelijke en dansbare mix van poppy rocksongs met een Britpop-karakter die de Rocket Balloons omschrijft als Koala-pop.

March

De tweede act van de avond is afkomstig van de Bredase punkrockformatie March. De band bracht recent het debuutalbum 'Stay Put' uit via het gerenommeerde label White Russian Records en toert momenteel door Nederland.

SU-85

Afsluiter van de eerste editie van Wolfrock is de bedenker van het festival zelf: de Steenbergse coverband SU-85. Deze vierkoppige formatie heeft binnen korte tijd een bijzondere reputatie opgebouwd, voornamelijk vanwege de enthousiaste en eigenzinnige manier waarop de band zijn shows speelt. Om 23.00 uur komt het festival ten einde waarna het rockfeest nog tot in de vroege uurtje doorgaat met een afterparty met live-muziek bij café Buddha’s.