WK Ultraloop krijgt 9000 euro subsidie

STEENBERGEN – Burgemeester en wethouders hebben in de vandaag gepresenteerde begroting voor volgend jaar een subsidiebedrag van 9000 euro opgenomen ten bate van het WK Ultraloop dat op 11 en 12 mei 2013 in Steenbergen wordt gehouden.

Het college beschouwt deze wereldkampioenschappen, waarvan de organisatie berust bij de Ultraloop-afdeling van sportvereniging Diomedon, als een unieke kans om Steenbergen te promoten. Ook verwachten b en w positieve effecten van het evenement op het sportieve, sociale en het economische vlak. ,,We hopen Steenbergen hiermee even vooral landelijk, maar ook internationaal even in the picture te zetten en extra naamsbekendheid te bezorgen,’’ aldus wethouder Cor van Geel (CDA, sportzaken). De voorbije jaren droeg de gemeente al drieduizend euro bij ten bate van de organisatie van het NK Ultraloop in Steenbergen. Daar komt nu eenmalig zesduizend euro bij. Indien de organisatie van het WK daarom vraagt, is Van Geel bovendien bereid tot het ondersteunen van bijvoorbeeld subsidie-aanvragen richting de provincie en andere instellingen.
,,We zijn blij dat de gemeente op deze manier met ons meedenkt. Zeker in deze tijd is negenduizend euro is een mooi bedrag dat we heel goed kunnen gebruiken,’’ reageert coördinator Peter Suijkerbuijk. ,,Volgende week woensdag hebben we weer een afspraak met de wethouder om te bekijken hoe we samen verder op kunnen trekken, zodat we dit unieke evenement kunnen promoten en Steenbergen op de kaart kunnen zetten.’’