Witte rook uit en werk aan Gummaruskerk

STEENBERGEN – Vanuit een hoogwerker die zijn naam eer aan doet, wordt momenteel onderhoudswerk verricht aan de Gummaruskerk, die bovendien al witte rook laat zien terwijl paus Benedictus nog moet aftreden.

De witte rook, symbool voor het moment dat er in het Vaticaan een nieuwe paus is gekozen, heeft logischerwijs alles te maken met de verwarming van de Gummaruskerk, waarvan de ingang aan de kant van het parkeerterrein al enige weken met dranghekken was afgezet.

Aan deze zijde van het monumentale gebouw ontstond vorige maand namelijk stormschade: een grote loden plaat waaide op en hing sindsdien nog maar met enkele spijkers vast aan de gevel. Voor alle zekerheid werd de zij-ingang, strikt genomen de hoofdentree van de Gummaruskerk, afgezet. Zodat er geen slachtoffers zouden kunnen vallen als de loden gevelbekleding onverhoopt naar beneden was gevallen.

Nu er toch een kolossale kraan beschikbaar is, krijgt een aantal daklijsten meteen een kwastje verf en ondergaan de lage daken van het kerkgebouw een inspectie, ter controle van onder andere de leistenen die erop liggen.