Wisselvalligheid zet met carnaval in

vrijdag krijgen we in onze regio een mix van wolken en opklaringen te verwerken met maxima die nog een 12-13 graden weten neer te zetten.

Het is meestal droog, maar er staat wel duidelijk flink wat meer wind dan de vorige dagen.

Vanaf zaterdag zijn we eraan voor de moeite.

Actieve oceaandepressies nemen het roer over.

Daarin trekken (actieve) storingen onze kant op en vanaf zaterdag krijgen we elke dag wel een storing of buienlijn te verwerken. Er zit dan dagelijks wel een periode met neerslag in de kaarten, maar dat wil niet zeggen dat het dan een hele dag blijft regenen.

Er zijn zeker ook nog droge perioden in de gemeente Steenbergen. De temperaturen gaan dan naar meer normale waarden, maar blijven toch nog altijd aan de hoge kant zitten met maxima van 10 tot 12 graden en minima rond een 6-7 graden.

Op zaterdag zelf is het daarbij nog overwegend droog met veel wolken en in de loop van de dag al eens wat regen of een bui, maar veel zal het dan nog niet zijn. Het is een 12 à 13 graden.

Zondag wordt dat andere koek, helaas … Een storing komt in lengte en breedte op ons af en zal zondag voor veel regen zorgen. Het ziet er naar uit dat het grootste deel van de dag in regen zal verlopen. Dat met een stevige westelijke tot zuidwestelijke wind en maxima rond een 10-11 graden.

Die wisselvalligheid zet volgende week door met elke dag wel de passage van een storing wat resulteert in perioden van regen of buien. Na de lente van deze en vorige week, gaan we nu toch een weekje herfst moeten verdragen.

Weerspreuk: “ de lente kijkt niet altijd op uw kalender “.