Winterspecials ‘Thuis in Steenbergen’ op SLOS TV

STEENBERGEN – Op SLOS TV zijn vanaf zondag 11 december vijf winterspecials van het programma ‘Thuis in Steenbergen’ te zien. Hiervoor werden onlangs op Landgoed Arcadia de opnames gemaakt. De presentatoren Janine van Bers en Peter van Langerak gingen daar, binnen bij het haardvuur en buiten rond een vuurkorf, het gesprek aan met een gemêleerd gezelschap uit de lokale samenleving.

Met de gasten werd teruggeblikt op hun hoogtepunten van dit jaar, maar ook vooruit gekeken naar het nieuwe jaar.

Zo komen de kijkers straks alles aan de weet over onder anderen dirigent Jan Ligtenberg van ABS en Die Vaertsingers, die bovendien druk is met de organisatie van het grote openingsfeest van de vernieuwde Steenbergse haven, in het voorjaar van 2017.

Met Bram Hommel werd onder meer gesproken over de stand van zaken rondom het behoud van de Gummaruskerk, Gerard Baten deed een boekje open over heemkundekring De Steenen  Kamer, Robert Catsburg gaf tekst en uitleg over de herdenking van de bevrijding van Steenbergen en Welberg, en Jos van Treijen blikte vooruit op de viering van het 450-jarig bestaan van Nieuw-Vossemeer.

Te gast waren verder master-atleet Geert Oerlemans van Diomedon, voorzitter Richard Krijnen en Jeroen Bouwens (de nieuwe Jan Oorlog van Strienestad) van de SKS, Karen de Vriend en Claudia de Groen van de peutermuziek van Volharding, het jongste Steenbergse raadslid Joey van Aken uit Dinteloord, en RPS-voorzitter Kees de Bruin namens ondernemend Steenbergen.

Ook de kerstman mocht natuurlijk niet ontbreken in dit plaatje en voor de muzikale omlijsting zorgden Marc van Haag, Nancy Adamo, een gelegenheidskwartet van ABS en de zanggroep 40up. Bij de opnames kreeg het televisieteam van de SLOS medewerking van cameramensen van andere regionale omroepen, waarmee wordt samengewerkt. De uitzendingen, van elk zo’n drie kwartier, zijn vanaf 11 december vijf zondagen achtereen te zien op SLOS TV, vanaf ’s middags 13.00 uur met herhalingen tot middernacht. Op zondag 18 januari wordt er ook nog een compilatie van alle winterspecials uitgezonden.